A költészet napja – Veszprém megyei programok

Irodalmi estek, író-olvasó találkozó, versfaragás, könyvbemutató is várja az érdeklődőket Veszprém megyében a költészet napján, április 11-én.

Balatonfüreden Békesség, óhajtás címmel kezdődik ünnepi műsor verssel és zenével a Kisfaludy színház szervezésébe a Kisfaludy Galériában csütörtökön este hatkor Tallián Marianne és Lázár Balázs közreműködésével.

Az ajkai városi könyvtárban csütörtökön író-olvasó találkozó keretein belül Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő a vendég.

Balatonalmádiban csütörtökön este fél héttől Tiszta szívvel címmel Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművész és Hűvösvölgyi Ildikó színművész lesz látható a Pannónia Kulturális Központban.

Devecserben csütörtökön 9 órától 15 óráig a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház várja a verskedvelőket a könyvtár olvasótermébe, ahol a Versel a város elnevezésű költészet napi rendezvényen mindenki felolvashatja a kedvenc költeményét. Pénteken 17 órakor a könyvtár olvasótermében mutatják be Vági István Antal Az iszap keserűsége című verseskötetét.

Badacsonytomajon zenés kávéházi est kezdődik pénteken este hatkor az Egry József Művelődési házban a Himfy Irodalmi Kör és a Babos-Piller Jazz Duóval.

Pápán szombaton fél háromkor kezdődik a Játék a szavakkal – egy délután a költészet jegyében című program Varró Dániellel a Pedagógus Művelődési Házban: a rímfaragó kézműves játszóházban könyvjelzőket, könyvborítókat, minikönyvet készítenek, verset írnak, szóláncot, vers- és képkirakót játszanak, fellépnek színjátszók, végül Tegyi Tibor beszélget Varró Dániellel. Aki szeretné, a délutánon felolvashatja saját költeményét.

Forrás: MTI