A költészet napja – A Cseppkő Gyermekotthon lakója szaval a Madách Színházban

Az Én, József Attila című zenés játékkal és a Cseppkő Gyermekotthon egyik lakójának fellépésével ünnepli a Madách Színház a költészet napját április 11-én. Az esti előadás után a 15 éves Kovács Nikolett szaval a közönségnek csütörtökön.

Rendhagyó módon ünnepli a költészet napját idén a Madách Színház: április 11-én, József Attila születésnapján Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston musicaljét, az Én, József Attila című darabot tűzik műsorra – áll a Madách Színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A költő verseire írt, életének sorsdöntő epizódjait musical formájában bemutató előadást Szirtes Tamás és Szente Vajk rendezte. A Madách Színház a tavalyi évadban bemutatott produkciója József Attila első és utolsó, Vágó Márta és Kozmutza Flóra iránti szerelméről szól. A két felvonás e két szerelem története, amelyeken keresztül a kort, az akkori irodalmi életet is felidézik.

A csütörtöki előadást után a Madách Színház színpadára lép Kovács Nikolett, aki tavaly a gyermekotthonok közötti országos tehetségkutató versenyen, a Varázscsepp vetélkedőn próza kategóriában első helyezést ért el és a közönségdíjat is elnyerte.

Kovács Nikolett 2008-tól rendszeresen szerepel versmondó versenyeken, szavalt a Bakáts téri templomban a világhírű gitárművész, Snétberger Ferenc és tanítványai koncertjén is.

A Cseppkő Gyermekotthon lakója a költészet napján a Madách Színházban Nagy László József Attila! című versét mondja el.

Forrás: MTI

,