BTF – Ma kezdődik a 32. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

Ma kezdődik a 32. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a Papp László Budapest Sportarénában. A Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében hétfőig tartó rendezvényen számos színes program várja az érdeklődőket.

XXXII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár - 03.30-04.01.A gyerekekkel érkezőket ma délelőtt játszóház várja és szombaton tartják az Aprók bálját is az aréna küzdőterén. A Martin György Teremben az Ínyenc táncházon vehetnek részt az érdeklődők, 11 órától délután 6-ig a Kecskemét környéki és hosszúhetényi magyar táncok mellett mezőszopori és szilágysági román táncokat, valamint sárosi szlovák táncokat nézet és tanulhat a közönség.

A Lajtha László Teremben sorra bemutatkoznak az alapfokú művészeti iskolák és a szakközépiskolák népzenét tanuló növendékei. Este a Ma van húsvét napja című ének- és táncgála látható, a műsor házigazdája a táncház-mozgalom egyik alapítója, Sebő Ferenc.

Vasárnap az Etno moziban a 2011-es magyar néprajzi filmfesztiválon bemutatott alkotásokból vetítenek gazdag válogatást. Megemlékeznek a 20 éves folkMAGazinról, A muzsikus és hangszere címmel kerekasztal-beszélgetésre, valamint hangszerbemutatóra kerül sor a hangszerkészítők és zenészek találkozóján. Az esti Vasárnapi tánc a hivatásos és félhivatásos néptáncegyüttesek mustráját kínálja.

A hagyományos Halljunk szót…! népzenei és néptáncgálát a húsvét miatt a találkozó első napjáról a harmadikra helyezték át, ez a műsor a Thália Színházban látható hétfőn este. Ugyancsak hétfő este a Fonó Budai Zeneházban locsolóbál zárja a háromnapos programot.

A részletes program a rendezvény hivatalos oldalán tekinthető meg:
Forrás: MTI