Húsvéti programok a Nemzeti Galériában

Kóruskoncerttel és tárlatvezetéssel várja a látogatókat szombaton a Magyar Nemzeti Galéria (MNG), amelynek kiállításai a Budavári Húsvéti Sokadalomra szóló kombinált belépővel is megtekinthetők lesznek.

A világ- és népzenei műsorral, kiállításokkal, játszóházakkal kiegészített kézműves és gasztronómiai vásárnak szombattól hétfőig ad otthont a Budavári Palota MNG körüli része. A húsvéti hagyományőrző, turisztikai, családi rendezvény látogatói a kombinált belépővel a Nemzeti Galériában mind az állandó, mind az időszaki kiállításokat megtekinthetik – tájékoztatta a múzeum az MTI-t.

Kizárólag az MNG kiállításaira a Budavári Palota A épületében lehet jegyet váltani; a húsvéti sokadalom három napja alatt a múzeum megközelítése csak a Dísz tér irányából lehetséges.

A Nemzeti Galéria szombaton saját húsvéti programokkal is készül: 16 órakor a Dél-Kalifornia zeneiskoláinak élvonalába tartozó La Canada gimnázium kórusa lép fel a C épület első emeletén a kupolacsarnokban. Az MNG tájékoztatása szerint a száztagú énekegyüttes számtalan elismerést szerzett az Egyesült Államok kórusfesztiváljain; legutóbbi európai turnéjuk során Firenzében, Rómában és Velencében vendégszerepeltek.

Idei koncertkörútjuk első állomása Budapest, ahol klasszikus kórusműveket, amerikai népdalokat, húsvéti zsoltárokat és afroamerikai spirituálékat fognak énekelni Jeff Brookey karnagy vezetésével.

Szombaton 17 órakor A Dunától a Riviéráig – Szőnyi István és Bernáth Aurél úti képei címmel Gimesy Péter művészettörténész tart tárlatvezetést a XX. századi gyűjteményben. A programokon az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Forrás: MTI