Víz Világnapi programok minden korosztálynak

Hagyományaihoz híven a Duna Múzeum idén is színes rendezvénysorozattal várja látogatóit a Víz Világnapja alkalmából. Március 18-án délelőtt az óvodásoké, március 22-én pedig az iskolásoké a terep, azaz a múzeum minden terme és udvara, péntek délután pedig még időszaki kiállítás is nyílik a múzeum Európai Közép Galériájában.

víz világnapja2013. a vizes együttműködések nemzetközi éve világszerte – ehhez kapcsolódva idén is több partner bevonásával zajlanak majd a programok: itt lesznek az Északdunántúli Vízművek Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai. Vizes kísérletek, halismereti előadás, játékos horgászat, kézműves tevékenységek és az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület környezettudatos óriás játéka várja majd a gyerekeket, egy valódi gátőr mindennapi munkájáról és az árvízi védekezésről mesél és egy igazi tűzoltóautó is áll majd a ház mellett.

A korábbi évek tapasztalataiból tanulva – a tavalyihoz hasonlóan – külön napon, életkori sajátosságaikhoz igazított tevékenységekkel várják az óvodásokat és az iskolásokat. A rendezvényen a csoportok előzetes bejelentkezéssel, díjtalanul vehetnek részt. Részletes program a múzeum honlapján: www.dunamuzeum.hu.

Március 22-én 17 órakor nyílik Kádár Katalin képzőművész Vízgyűjtő című kiállítása a múzeum Európai Közép Galériájában. A tárlatot Decsényi János Bartók-Pásztory díjas, érdemes és kiváló művész nyitja meg.

További információ: www.dunamuzeum.hu

Képaláírás

, ,