Újra Magyarországra jön a Uriah Heep

Ismét Magyarországon ad koncertet a Uriah Heep: a legendás brit hard rock csapat június 8-án az alsóörsi Harley Davidson-fesztivál negyedik napján lép színpadra.

A szervezők által szerdán az MTI-hez eljuttatott közlemény kiemeli: a Uriah Heep alapító gitáros-énekese, Mike Box kellemes emlékeket őriz korábbi magyarországi fellépéseikről, amelyek közül a legutóbbi 2011. október 19-én volt a fővárosi Barba Negra klubban, az Into the Wild című lemezt bemutató turnén.

„Örömmel jövünk ismét Magyarországra, ahol imádják a rockzenét. Azt mindenképpen megígérhetem, hogy az időjárástól függetlenül igencsak forró lesz a hangulat Alsóörsön, ahol a közönség újra élőben hallhatja legnagyobb slágereinket” – idézte a közlemény Mike Boxot.

A több mint négy évtizedes múltra visszatekintő zenekart időnként a Deep Purple-lel vagy a Led Zeppelinnel szokták egy lapon emlegetni.

A Uriah Heep irodalmi névválasztás, Charles Dickens Copperfield Dávidjának egyik alakját hívják így, ő ihlette meg 1969-ben a két alapítót, Ken Hensley billentyűst és Mike Boxot. Utóbbi egyébként az egyetlen, aki a Uriah Heep hosszú történetében végig a banda tagja maradt, miközben az együttesben az évek során huszonnégyen fordultak meg.

A Uriah Heep első lemeze 1970-ben jelent meg; a Very ‘eavy… Very ‘umble című anyag nyitódala, a Gipsy a hard rock zene egyik himnuszává vált. A csapat a több mint négy évtized alatt a világ minden táján turnézott, a hetvenes években még az Omega együttessel közösen is a Német Szövetségi Köztársaságban.

Forrás: MTI

,