Lichter Péter filmje New Yorkban versenyez

Lichter Péter Look Inside The Ghost Machine című, tavaly készült kísérleti filmjét beválogatta rövidfilmes versenyprogramjába a New York-i Tribeca Filmfesztivál, amelyet április 17. és 28. között rendeznek meg.

A super 8-as celluloid szalagok felhasználásával készült, 5 perces montázsfilmet a Let There Be Light: The Cycles of Life elnevezésű, experimentális filmeket felvonultató versenyszekcióban vetíti a rangos amerikai filmfesztivál. A rövidfilm zeneszerzője Horváth Ádám Márton, operatőre Szécsényi-Nagy Loránd – tájékoztatta szerdán a Magyar Filmunió az MTI-t.

A Tribeca Filmfesztivált Robert De Niro, Craig Hatkoff és Jane Rosenthal alapította 2002-ben azzal a céllal, hogy a nagyvilág filmművészetének újdonságait évről évre felvonultatva felpezsdítsék New York kulturális életét. A Tribeca ma New York és a filmes világ meghatározó rendezvényeinek egyike – olvasható a filmunió közleményében.

Lichter Péter 1984-ben született. 2004 óta készít rövidfilmeket, amelyeket több ízben díjazott a Filmszemle, és láthatók voltak külföldi filmes rendezvényeken is. Félálom című alkotását 2011-ben bemutatta a franciaországi Angers-ban megrendezett Premiers Plans filmfesztivál. A Look Inside The Ghost Machine című rövidfilmjének nemzetközi premierje januárban a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

Forrás: MTI

,