Manoya, azaz Hodosi Enikő lemezbemutató koncertje a Trafóban

Néhány héttel ezelőtt megjelent első önálló albumát mutatja be Manoya, azaz Hodosi Enikő február 2-án a fővárosi Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Az elmúlt tíz évben a Neo énekeseként, valamint számos elektronikus és rockzenei projekt (Zagar, Trousers, FreshFabrik, Occam) közreműködőjeként dolgozott Hodosi Enikő Manoya néven 2012 novemberében jelentette meg Hundred Arms című első önálló, angol nyelvű anyagát, amelyről két kislemez-dal, a Rebirth és a Shine a rádiókban már korábban hallható volt – írták a szervezők pénteken az MTI-nek.

hodosi_eniko

Manoya zenéje hol melankolikus, hol érzéki, hol ártatlanul életvidám experimentális popzene, amelyben a folk és a keleti zenék hatása is érződik, akárcsak az úgynevezett hanggyógyászat, amely Hodosi Enikő elmélyülten foglalkozik. Az album produceri munkálataiban, a hangszerelésben és a dalszerzésben Lázár Tibor volt Manoya partnere, aki korábban a Zagar dobosaként lett ismert, majd Occam néven 2011-ben szólólemezt készített My Rorschach címmel.
A Hundred Arms című Manoya-lemezen szerepel vonószenekar, kísérleti elektronika, akusztikus gitár, hétköznapi és gerjesztett zajok, dzsesszes elemek, hiphop-ütemek, mantrák, de zongorás ballada is.

A február 2-i lemezbemutató koncerten a Trafóban Manoya énekel, gitározik, billentyűs hangszereken és zajkeltőkön játszik, Kovácsovics Dávid gitározik, Kiss Árpád billentyűs hangszereket és trombitát szólaltat meg, Hock Ernő bőgőzik és basszusgitározik, Lázár Tibor pedig dobol és az elektronikáért felel.

Forrás: MTI