A Szerelem és a The Master kapta a Los Angeles-i kritikusok díjait

A kritikusszövetség már decemberben kihirdette díjainak nyerteseit, a díjak átadásával azonban szombatig vártak.

Michael Haneke franciául forgatott Szerelem című alkotása és Paul Thomas Anderson szcientológia ihlette The Master című filmje kapta a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének legfontosabb díjait.

A Golden Globe-díjkiosztó gála előestéjén a Los Angeles-i InterContinental Hotelben megtartott rendezvényen a legjobb film trófeáját a Szerelem kapta, Anderson pedig a rendezői díjjal térhetett haza – számolt be a helyi idő szerint szombat este tartott eseményről vasárnap a BBC hírportálja.

A két film színészei is megmártózhattak a kritikusok elismerésében: Haneke idős házaspárról szóló drámájának női főszereplője, a 85 esztendős Emmanuelle Riva, valamint a The Master két sztárja, Joaquin Phoenix és Amy Adams is díjazott lett. Riva a legjobb színésznő díját a Napos oldalban szereplő Jennifer Lawrence-szel megosztva kapta.

Az eseményen Tim Burton is megjelent, aki a Frankenweenie – Ebcsont beforr című munkájáért a legjobb animációs film díjában részesült.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók vasárnap esti díjátadó ceremóniája, a Golden Globe-gála előtt több filmes rendezvényt is tartottak Hollywoodban. Mások mellett a Brit Film- és Televíziós Akadémia is megszervezte éves díjszezonbeli teapartiját a Four Seasons szállodában.

Az eseményen számos Oscar-jelölt is feltűnt, köztük Jennifer Lawrence, Hugh Jackman, A nyomorultak sztárja és a Lincolnban szereplő Sally Fields.

Forrás: MTI