Ady/Petőfi – A Nézőművészeti Kft. bemutatója a Thália Színházban

Ady/Petőfi címmel mutatja be közös előadását a Nézőművészeti Kft. és a Manna Produkció január 22-én, a magyar kultúra napján a Thália Színházban.

A Független Thália Projekt keretében műsorra tűzött előadást január 22-én 15 órakor láthatja először a közönség, és a produkciót január 29-én este is játsszák – áll a Nézőművészeti Kft. MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a Nézőművészeti Kft. és a Manna Produkció új, Ady/Petőfi címmel készített előadása rendhagyó irodalomóra keretein belül szeretné megszólítani a diákokat.

„Az előadás nem szokványos előadói stílusban és személyességgel kísérli meg közel hozni nagyjaink hétköznapi problémáit, családi életét, örömeit és bánatait” – olvasható az előadás ismertetőjében. Mint hozzáteszik, ahhoz, hogy egy irodalmi mű, vers vagy regény igazán megérinthessen, le kell bontani a falat múlt és jelen között.

Az előadásban korabeli dokumentumokat, naplókat, leveleket és magukat a műveket – verset és prózát egyaránt – használják fel az alkotók az összetett kép bemutatásához. A produkciót Katona László és Kovács Krisztián játssza, a rendező Scherer Péter.

A Nézőművészeti Kft.-t 2009-ben alapította Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László. A művészek klasszikusok újraértelmezésével éppúgy kísérleteznek, mint improvizációkból táplálkozó szövegek létrehozásával. Meghatározó feladatuknak érzik a fiatalok megszólítását is, ezért hoznak létre évről-évre egy-egy tantermi előadást.

Forrás: MTI