Példátlan sikert ért el Kínában egy helyi gyártású film

A három hete futó Lost in Thailand című vígjátékra már több mint egymilliárd jüanért (35 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, ami rekordnak számít.

A produkciót a premier óta több mint 30 millióan látták. Az alacsony költségvetésből forgatott komédia két rivális kínai üzletember és egy együgyű palacsintasütő kalandjait mutatja be Thaiföldön.

A kínai közönség korábban csak James Cameron filmjeire zarándokolt el ilyen lelkesen, köztük a háromdimenziós Titanicért, amely a tavalyi év favoritja volt, és összesen 935 millió jüant fizettek ki a rá váltott jegyekre a nézők. A külföldről érkezett filmek közül az ázsiai ország bevételi listájának élén továbbra is az Avatar áll, amelyre 2010-ben 1,4 milliárd jüanért vettek jegyet. A kínai filmszínházakban december 12-én debütált Lost in Thailand várhatóan január közepéig marad műsoron.

A hivatalos statisztikák szerint a kínai filmipar 2012 januárja és novembere között 14,35 milliárd jüanos bevételre tett szert a jegypénztáraknál, az összegnek csak kevesebb mint a fele folyt be a hazai gyártású produkciókból.

Forrás: MTI