Ötödik születésnapját ünnepli a Budapest Jazz Club

Új helyszínén, a budapesti Hollán Ernő utcában két koncerttel ünnepli pénteken alapítása ötödik évfordulóját a Budapest Jazz Club (BJC).

A születésnapi dzsesszpartit a hagyományokhoz híven Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész triója nyitja, a dobnál Balázs Elemérrel, a bőgőnél Pecek Lakatos Krisztiánnal – közölte az MTI-vel Keleti Kristóf, a BJC kommunikációs vezetője.
Budapest Jazz ClubUtánuk egy külön erre az alkalomra összeállt és igazi „nagyágyúk” alkotta formáció lép fel: gitáron László Attila, dobokon Németh Ferenc, billentyűkön Tzumó Árpád, basszusgitáron pedig Lattmann Béla játszik majd. A kvartett és egyben az est sztárvendége az idén 65. születésnapját ünneplő énekes, Charlie lesz. A közönség az évforduló alkalmából ingyen léphet be.

A BJC-t öt évvel ezelőtt a Múzeum utcában, a Kossuth Klub épületében nyitották meg. Az intézmény 2012.őszén költözött át a Hollán Ernő utcába, a volt Odeon Lloyd, korábban Duna mozi termeibe. A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál nyitó hétvégéjét már itt tartották.

A BJC támogatja a fiatal tehetségeket, teret biztosít a hazai dzsesszélet szakmai eseményeinek, de létrejöttének elsődleges célja, hogy minden téren igényes közeget teremtsen a szórakozni vágyóknak.

Forrás: MTI