A Játékszín ünnepi társulati ülést tartott

Ünnepi társulati ülést tartott kedd este a Játékszín, az eseményre meghívták mindazokat, akikkel jelenleg, illetve a jövőben együtt dolgozik a teátrum, amelynek első saját bemutatója egy bűnügyi bohózat lesz, de családi- és gyerekprogramokkal, valamint operettgálával is várja a közönséget.

A műsortervekről Németh Kristóf igazgató az MTI-nek elmondta: az első tavaszi bemutató A hölgy fecseg és nyomoz című bűnügyi bohózat lesz, amelynek próbái január végén kezdődnek. A címszerepet Vári Éva alakítja, a produkciót Szilágyi Tibor rendezi. Szeretnék, ha a második tavaszi produkciójukat Szirtes Tamás állítaná színpadra. A következő évad előkészítése is folyamatban van, ősszel Benedek Miklós rendez a Játékszínben. Tárgyalnak arról, hogy Hajós András önálló estet mutatna be a Játékszínben, Vámos Miklós pedig új oldaláról is bemutatkozna a közönségnek – tette hozzá.

Továbbra is műsoron tartják a Mr. és Mrs., az Édes bosszú és Az utolsó hősszerelmes című produkciót, emellett a tervek szerint januárban felújítják a Jutalomjáték című előadást is, Balla Eszter beugrásával. A Liselotte és a május című darabot azonban utoljára láthatja január 4-én a közönség, egyeztetési problémák miatt.

Szólt arról is, hogy – a Mikulás-napi jótékonysági rendezvény sikere nyomán – a Talamba Ütőegyüttes is fellép majd a színházban, ahol januártól családi- és gyerekprogramokat is rendeznek, amelyek alkalmával különösen számít az együttesre a teátrum.

Kiemelte: a közönség bizalma és szeretete töretlen és a teátrum látogatottsági adatai messze fölülmúlják várakozásaikat.

Januárban több mint 10 előadást tart a színház és tavaszra 20 előadást láthatna havonta a közönség. „Akkor lehet majd igazán gazdálkodásról beszélni, hiszen nem nulláról indultunk el, hanem mínuszról”. A nézőszám és a jegybevétel várakozáson felüli, azonban váratlan költségek is felmerülnek – hangsúlyozta.

Az igazgató szólt arról is, hogy egész héten kedvezményes jegyeket kínálnak a Játékszín bizonyos előadásaira, 20-án pedig 11-től 13 óráig a színház bejáratánál a teátrum művészei kínálják finomságokkal – forró teával, sült gesztenyével – az arra járókat.

Szilveszterre nagyszabású operett-gálával készülnek, amelynek Csere László és Kovács Zsuzsa a két sztárvendége. Hozzátette: úgy látják, hogy az ilyen típusú programokra nagy az igény, ezért a későbbiekben is rendeznek majd hasonló gálaműsort.

Németh Kristóf – a májusban megszűnt Budapesti Kamaraszínház volt színésze – ősszel három társával megvette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV) a százszázalékos állami tulajdonban lévő, végelszámolás alatt álló Játékszín Nonprofit Kft., a teátrum októberben új formában, magánszínházként kezdte meg működését.

A végelszámolás alatt álló kft.-t az összes terhekkel és jogosultságokkal együtt vették meg, a közzétett szerződés szerint 3,1 millió forintért. A cég 10 millió forintos nagyságrendű adósságállományát is átvették.

Forrás: MTI