A világ első, sérültekből álló gospelkórusa alakul meg Magyarországon

A világ első, sérültekből álló gospelkórusa alakul meg Magyarországon Bolyki Balázs szakmai vezetésével; a különleges társulat a végtagok nélküli prédikátor, Nick Vujicic magyarországi látogatása alkalmával lép színpadra először – jelentették be a Nem Adom Fel Alapítvány keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Nick Vujicic, a végtagok nélkül született világhírű prédikátor és motivációs tréner április 18-20-án Budapesten és Debrecenben tart előadásokat a Nem Adom Fel Alapítvány, az Ez az a nap! közösség és a Szeretet a Válasz Egyesület szervezésében, és ezen előadások apropóján kerül sor a Never Give Up Gospel Kórus első fellépésére – mondta el Papp Szabolcs, az alapítvány szóvivője.

A szervezés alatt álló kórusba január 14-ig várják azoknak a fogyatékkal élőknek a jelentkezését, akik „tudnak és akarnak énekelni”. A pályázók közül egy meghallgatást követően szakmai zsűri választja ki a leendő kórus tagjait.

A Jobb velünk a világ! december 2-i teltházas koncerten, amelyen többek között Kiss Tibor, Varga Livius, Lovasi András és Krizbai Teca lépett színpadra, 1,2 millió forint adomány gyűlt össze, amelyet a szervezet XI. kerületi önsegítő közösségi otthonának felépítésére fordít Újbuda önkormányzatával együttműködve – mondta el a tájékoztatón Nagy Gyula, az alapítvány tapasztalati szakértője.

Forrás: MTI