Karácsonyi Csokikoncert a Millenáris Fogadóban

Az In Medias Brass Quintet lép fel a Hungarofest Csokikoncertek elnevezésű koncertsorozatának következő programján vasárnap a Millenáris Fogadóban.

Gyermekek énekhangjára is biztosan szükség lesz, hiszen néhány új és régi karácsonyi dallamot biztosan hazavisznek majd a szokásos csoki mellé – közölte Torma Szabolcs, a Hungarofest kommunikációs munkatársa az MTI-vel.

Az év egyik Klassz tehetsége, az In Medias Brass Quintet lép fel. A jól ismert karácsonyi dalok mellett a rézfúvósok tolmácsolásában elhangzik majd Scheidttől a Canzone Aeciopicam, Corellitől a No.8-as „Karácsonyi” Concerto, Irwing Berlintől a White Christmas és Ott Rezsőtől a Magyar karácsonyi énekek fűzére.

Ismét lesz arcfestés is és Olvasóliget, tehát puha szőnyegek, babzsákok és a kortárs gyerekirodalom legszebb olvasnivalói várják azokat, akiknek a koncert után még mindig kevés a kultúrából.

Az In Medias Brass Quintet 2010 januárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem volt és jelenlegi hallgatóiból. 2011 novemberében a rövid időn belül elért komoly nemzetközi sikerek elismeréseként megkapták a Junior Prima díjat. Tagjai: Kresz Richárd és Nagy Antal Endre (trombita), Benyus János (kürt), Stürzenbaum Róbert (harsona), Ifj. Bazsinka József (tuba).

A Csokikoncertek családos zenebarátoknak szólnak, a sorozat hagyományosan minden hónap harmadik vasárnapján a Millenáris Fogadóban várja vendégeit.

Forrás: MTI

,