Színházi jegylicit a Csodalámpa Alapítvány támogatására

Páholylicitből befolyó összeggel támogatja a beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt a Pécsi Nemzeti Színház kezdeményezése.

Az árverés nyertesének a felajánlott összeget legkésőbb 2012. december 23-ig kell a Csodalámpa Alapítvány bankszámlájára átutalnia, s így szilveszter este az igazgatói páholyból tekintheti meg családjával, barátaival vagy kollégáival A dzsungel könyve című előadást – közölte a színház kedden az MTI-vel.

A december 20-án 12 óráig tartó aukción magánszemélyek és cégek egyaránt részt vehetnek, licitálni a jegylicit@pnsz.hu e-mail címen lehet.

A Csodalámpa Alapítvány 8 éves működése alatt több mint 1700, életet veszélyeztető – daganatos, leukémiás, transzplantált, izomsorvadásos – gyermek vágyát valósította meg önkéntesek és támogatók segítségével. A gyerekek általában játékokat és számítástechnikai eszközöket kérnek, ez utóbbiakkal tudják tartani a betegágyból is a kapcsolatot a külvilággal. De közülük többen szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni (Eurodisney, delfinárium), vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek, például kommandós gyakorlaton részt venni, igazi tankba beülni, szirénázó rendőrautóban utazni, hőlégballonozni, repülőre szállni. A gyerekek erőt merítenek ezekből az élményekből, és így könnyebben leküzdhetik a betegségüket.

Forrás: MTI
,