Tíz Sundance-filmet vetítenek Amerika-szerte a fesztivál után

Tíz alkotást vetítenek le január utolsó napján a 2013-as Sundance filmfesztivál műsorából szerte Amerikában.

A fesztivál történetében először kerül sor ilyen kezdeményezésre – jelentették be hétfőn a szervezők, akik ezzel a lépéssel nemcsak a Sundance-nek akarnak reklámot csinálni, hanem a független filmszínházakat is támogatni szeretnék.

„A független filmes közösség virágzik, és ezt mi részben azoknak az országszerte működő független filmszínházaknak tulajdonítjuk, amelyek egész évben vonzzák a filmrajongó közönséget. Támogatásuk arra bátorítja a filmkészítőket, hogy tovább feszegessék a határokat tudván, hogy a közönség nyitott erre, és izgatottan várja a találkozást az új műveikkel” – idézte John Coopert, a Sundance filmfesztivál igazgatóját a The Hollywood Reporter online kiadása.

A független filmmustra január 17. és 27. között zajlik majd az utahi Park Cityben. A fesztiválon 32 országból 115 egész estés filmet láthatnak a nézők. A programból kiválasztott tíz film bemutatását január 31-én tartják. Az alkotások között van a fesztivál versenyprogramjában szereplő Ain’t Them Bodies Saints című film Rooney Marával és Casey Affleckkel a főszerepben.

A vetítések helyszínei között akad bostoni, brooklyni, chicagói, Los Angeles-i, San Franciscó-i és tucsoni mozi is. A filmek alkotói is részt vesznek a programban, és válaszolnak a közönség kérdéseire a filmbemutatók után.
http://www.hollywoodreporter.com/news/sundance-2013-10-films-chosen-us-screenings-400220

Forrás: MTI