Neil Simon: A napsugár fiúk – Bemutató 2012. december 8. – Madách Színház

Neil Simon
A NAPSUGÁR FIÚK
komédia
Fordította: Ungvári Tamás

Bemutató: 2012. december 8. 19:00, Madách Színház

Willie Clark: Gálvölgyi János
Al Lewis: Benedek Miklós
Ben Silverman: Nagy Sándor
Ápolónő: Dobos Judit
Nővér: Ladinek Judit

Díszlettervező: Szlávik István
Jelmeztervező: Rományi Nóra
Rendező: Szirtes Tamás

Willie Clark és Alfred Lewis az amerikai kabaré aranykorának híres párosa, akiket mindenki a Napsugár fiúk néven ismer. Al és Willie igaz jó barátok a magánéletben és egymáshoz hű komédiások a színpadon. Ez a békebeli állapot egészen addig tart, míg Alfred úgy nem határoz, hogy visszavonul. Ezzel azonban nem csak saját sorsáról, de Willie életéről is döntött. A Napsugár fiúk soha többé nem léptek közösen színpadra. Azonban a szakítás után 11 évvel nagyszabású televíziós műsor készül a Vaudeville kabaré aranykoráról, melyben újra akarják éleszteni a híres duót.

Ekkor kezdődik a történet, melyben a több mint tíz éve egymással szóba sem álló színészpár, Alfred és Willie ismét találkoznak.A darab kettejük kapcsolatáról szól és arról, hogy végül felül tud-e kerekedni sértettségükön a szakma iránti szenvedély és az egymás iránt érzett barátság.

Olyan kiváló párosok után, mint Feleki Kamill és Balázs Samu vagy Haumann Péter és Garas Dezső, a Napsugár fiúk újra színpadra lépnek, méghozzá a Madách Színház Nagyszínpadán, Gálvölgyi János és Benedek Miklós alakításában. Neil Simon komédiáját most is – csakúgy, mint a Feleki Kamill-Balázs Samu páros esetében – Szirtes Tamás rendezi.

Forrás: Madách Színház