Művészeti bemutató fogyatékos alkotókkal Ferencvárosban

Vakok és gyengén látók, értelmi- és mozgássérült művészek, csoportok mutatkoznak be Louie Braille, a pontírás feltalálója születésének 160. évfordulóján.

Az ingyenes rendezvényen fellép Csányi Márton látássérült zongoraművész, Ézsiás László látássérült költő, a Bice-Bóca Egyesület, Kugler Zsuzsanna autista versmondó, Lepsényi Bálint mozgássérült költő, Napsugár Anna jeltánc-művész, a Roll Dance Kerekesszékes Együttes, a Vakok és Gyengén Látók Horizont Művész Csoportja.

A programokat interaktív játékok színesítik, a látogatók így például kipróbálhatják a kézzel, illetve a lábbal festést. Emellett Mozdulj a természetért! címmel kiállítás nyílik a Mozdulj! Egyesület által meghirdetett fotópályázatra érkezett művekből. Az érdeklődők számára érzékenyítő programot is tartanak, amelynek segítségével megtapasztalhatják, hogy milyen is fogyatékossággal élni a mindennapokban – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A program célja, hogy a fogyatékkal élő művészek ismét megmutathassák tehetségüket. Az egyesület a délutánt figyelemfelkeltő kampánynak is szánja egyben, hiszen napjainkban egyre nagyobb szükség van ingyenes művészeti programokra – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI