Ma nyit a Városligeti Műjégpálya

Ma délután nyit ki a budapesti Városligeti Műjégpálya. A nyitás napján kedvezményes, 900 forintos belépőért lehet korcsolyázni.

A szórakoztató intézmény jegyárai a tavalyi egységes 1300 forinthoz képest változtak: hétköznap a teljes árú belépőkért 1200, péntek délután és hétvégén 1400 forintot kell fizetni. A hétközi, 10+1 alkalomra szóló bérlet 12 ezer forintba, a hétvégi 14 ezer forintba kerül. A létesítmény az idén is ad kedvezményt, többek között az iskolásoknak és a nyugdíjasoknak.

A műjégpályán díjmentes ruhatár működik, és folyamatosan van orvosi ügyelet az esetleges sérülések ellátására, a belépők pedig alap balesetbiztosítást is tartalmaznak.

A Városligeti Műjégpályát a 2008-2009-es szezon után felújították, tavaly decemberben nyitott újra. Elvégezték a műemlék épület teljes rekonstrukcióját, a bejárati csarnok például az 1926-os állapotot tükrözi aranyozott oszlopaival és korlátjaival. A legmodernebb jégkészítő és épületgépészeti technológiát alkalmazzák, a pálya alatt 210 kilométernyi cső húzódik.

A sportolásra alkalmas terület a rekonstrukció után 15 százalékkal lett nagyobb a korábbinál, a korcsolyapálya mellett kialakítottak egy bérelhető 1800 négyzetméteres hokipályát is.

A létesítmény egyszerre négyezer látogatót tud kiszolgálni. A felújítás 4,7 milliárd forintba került, ennek kétharmada uniós támogatás.

Forrás: MTI