Sztárok vettek revansot a műsorvezetőn egy botrányos könyvbemutatón

Tortát ragadtak a sztárok, hogy jól képen dobják Gönczi Gábort és Csikós Balázst! Meg is érdemelték, mert a két szemtelen szerző tudtuk nélkül írta meg lagzijuk eltitkolt pillanatait a napokban megjelent Bazi Nagy Esküvőskönyvben. A rendhagyó bemutatóról nyakig krémesen távozott Gábor és Bala, a közönség pedig megtudhatta, mi gond a legénybúcsúval és a nászéjszakával, és mi is az a klímatrükk vagy a koktéltrükk.

Mi köze van a híres Gyurcsány videónak Batiz András lagzijához? Miért csak éjfél után indult meg a buli Németh Kristóf esküvőjén? Miért csak palacsinta volt menü a Playboy Radnai Péter őrült házibulira emlékeztető menyegzőjén? Miért lépett Schobert Norbi alsónadrág nélkül Isten színe elé második lagziján? Mitől volt emlékezetes a Marsi-Palik esküvő? Ezekre a kérdésekre is megadja a választ Gönczi Gábor és Csikós Balázs a Bazi Nagy Esküvőskönyvben, amelyben nemcsak sztáresküvőkről rántják le a leplet, hanem a legtipikusabb hibákról is mesélnek, amiket minden pár tutira elkövet a nagy napon vagy annak szervezése során. Aki kézbe veszi a könyvet, vidáman olvashat a vőlegényről is, akit a lökött haverok abszinttal teletöltött tűsarkúval vicceltek meg, és egyből kidőlt a saját lagzijáról.  De képet kap az olvasó az esküvőbiznisz legaljasabb svindlijeiről is és titkos játszmáiról.

Ez a kötet ott kezdődik, ahol a többi véget ér. A hiánypótló könyvhöz rendhagyó bemutató dukál, egy óriási esküvőitorta-dobáló versenynél mi lehet a jobban passzoló háttér…
„Ez egy igazi leleplező kötet. Nem pusztán az esküvőbiznisz előszeretettel eltussolt trükkjeit tárjuk fel a Bazi Nagy Esküvőskönyvben, hanem olyan sztárok menyegzőiről is írunk, akikén barátként és fellépőként vagy csak mulató vendégként voltunk jelen. Aki minket hív, az nem csak egy zenekart kap, mi rosszabbak vagyunk, mint a Mirigy… Egy igazi mozgó házibuli vagyunk,eddig még mindig mindenki megbánta, aki étellel és itallal akart fizetni nekünk… Barátaink az összes aljas esküvői húzásunkat egy jól célzott dobással az arcunk közepébe most megtorolhatták rajtunk!” – árulta el a jó pár torta-bombától fülig tejszínhabos műsorvezető.

Evelin, Doszpot Péter felesége és Groovehouse Judy, valamint Németh Kristóf a könyvben megírtak miatt vett kézbe tortát, Hajas Laci, Hooligans Tibi, Vastag Csaba és Tomi és Lajsz András pedig a közös fellépéseken történt ugratásokra visszavágva célozták meg Gáborékat.

7-ordogkatlan-fesztival-megnyito-foto-lengyel-anita-1

„Esküvőre minket már ne hívjon senki fellépni, könyörögve kérem! A Smile fennállásának huszonkét éve alatt több száz esküvőn jártunk, sok mindent láttunk, s ezt most megírtuk, mert soha nem hiszi el senki. Tapasztaltuk, hogy amilyen az esküvő, olyan lesz a házasság is, és hogy jó buli ugyan úgy nem lesz magától, mint különleges vacsora sem. Ezeket a tapasztalatokat öntöttük szavakba rengeteg gyakorlati tanáccsal együtt. A tökéletes esküvő lehetetlen küldetésnek tűnik, de akkor csináljuk már úgy, hogy legalább egy jó buli legyen!” – mondta Bala, a Smile zenekarvezetője.

A két szerző saját gyermekeként tekint az esküvők óta született lurkókra, így a krémes eseményre Judy tündéri kislányával, Majával, Németh Kristóf pedig az éppen ötödik születésnapját ünneplő Lócival érkezett. A kisfiút Gáborék egy autós tortával is felköszöntötték, de a Symbol saját bohóca is hajtogatott lufit a kicsiknek.

Részletek a könyvből:

Találkozás az esküvő előtt

Zenekarunk 22 éves fennállása óta számos esküvőn vett részt kizárólag baráti felkérésekre, hiszen sosem voltunk esküvői zenekar. Lassan barátaink együtt öregszenek velünk, ezért az utóbbi években már elvétve fordul elő velünk, hogy esküvőkön zenéljünk.

Az esküvő előtt mindig tartunk egy megbeszélést, hogy a pár mit szeretne és mi hogyan javasoljuk. Na ez a legérdekesebb rész! Már itt tudom, hogy jó buli lesz-e vagy nem, és hogy meddig fog tartani a házasságuk. Mert amilyen az esküvő, olyan lesz a házasság. Ha jó buli, akkor jó buli, ha veszekedős és fáradtságos, akkor veszekedős és fáradtságos. Fiatal huszonéves pároknál sokszor segít az anyós, de olyan szinten, hogy már látom lelki szemeimmel, hogy az ágyba is be fog feküdni közéjük, mert azt is jobban tudja. Évek múltán ez ki is derül, hogy nem tudtak igazán saját életet élni, a problémára saját megoldó képleteket kifejleszteni és hamar elválltak. A harmincöt év feletti párok már sokkal rutinosabbak. Általában azzal indítanak, hogy már kiválasztották a legjobb éttermet és a legjobb zenekart, innentől kezdve már nem is akarnak beleszólni, megtették a maximumot. És nekik van igazuk!

Azért mindig elmondom, hogy tapasztalatunk szerint mi az, amit mindig elrontanak, és hol fog elcsúszni a program. Meg is hallgatják, rendre nem hiszik el, majd igazunk lesz és el is fog csúszni a program. Mert csodák nincsenek. Erről szól ez a könyv.

Nincs benne olyan rész, hogy mit mivel kell díszíteni, mit mivel kell felvenni és mit mivel kell enni vagy inni. Ezt vannak, akik nálunk jobban tudják. De hogy mitől lesz jó az esküvő és mitől marad szép emlék? Na ebben vagyunk mi a legtapasztaltabbak…

A Marsi-Palik esküvő, ahol nem volt előzetes megbeszélés

Szóval, nem csoda, hogy Anikó és Laci gyúrogatták egymást, mire rájöttek, hogy őket egymásnak rendelte az ég, csak nekik elfelejtett szólni róla. Palik Lacit pedig azért is szeretem, mert mindig megmondja a frankót és nem beszél feleslegesen. „Gábor, esküvőnk lesz, Ti fogtok zenélni, de én nem fogok táncolni. Ne kérdezz többet, találkozunk a Corinthiában, Anikó majd mondja a dátumot. Most le kell tennem, helló.” Az egész beszélgetés – pontosabban Laci monológja – 15 másodpercig tartott, és soha többé nem beszéltünk a lagziig. Frappáns nem? Ő tudta, mit tudunk, mi meg tudtuk, hol kell azt csinálnunk. Istenem, ha minden ilyen flottul menne!

Idétlen hagyományok

Cipőből ivászat

Van egy hagyomány, amely szerint a férj csak úgy kaphatja vissza az elrabolt arát, ha pezsgőt iszik a cipőjéből. (Ezt meg ki találta ki?) A show-elem amúgy jól szokott elsülni, de meg kell várni az idejét, éjfél előtt nem működik, nem vicces. Történt egy esküvőn, hogy a lökött haverok baromi jó viccnek gondolták, hogy pezsgő helyett 70 százalékos abszintot töltsenek a cipőcskébe. Majd egymást is belehergelve az eget rengető poénba, ordenáré módon üvöltve vitték azt barátjukhoz, aki a 200 fős vendégsereg előtt nem akart lebőgni. Egy slukkra itta ki hát a szent kelyhet, és még jópofát is vágott hozzá, miközben belülről egyszerre perzselte végig az Etna, a Vezúv, a Mount Saint Helens és a mexikói Popocatepetl. Az arca kivörösödött, a szája elfehéredett, a szemgolyója eltűnt, majd gyorsan visszatért, de jobb lett volna, ha inkább sosem látjuk többé. Bátortalanul elhebegett egy asztamindenitet, majd kényszeredett félmosollyal az arcán – a mozdulatlanság védőbástyája mögé rejtőzve – viaszfigurává dermedt, és remegő pupillával a túlélésért kezdett fohászkodni valami felsőbb hatalomhoz. Megragadta szerelme kezét, félszegen elmosolyodott, majd a táncparkett közepén dobott egy akkora hátast, amiért ippon jár a legkisebb, kerületi cselgáncsbajnokságon is. Azonnal kitört a pánik.

A könyv az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

www.alexandra.hu