Tizenötödször rendezik meg Pakson az Amatőr Pop-, Rock-, Jazz Fesztivált

Tizenöt zenekar mutatkozik be a tizenötödször megrendezett paksi Amatőr Pop-, Rock, Jazz Fesztivál tehetségkutatón.

A szombati rendezvény célja lehetőséget adni a bemutatkozásra azoknak a zenészpalántáknak, akik nem másolják a külföldi produkciókat, hanem előnyben részesítik az élőzenét, saját produkciókat készítenek, elsősorban magyarul – mondta el az MTI-nek Ruff Ferenc fesztiváligazgató.

A jelentkezés feltétele volt, hogy lemezkiadó céggel a zenekar ne álljon szerződésben. A nevezések a Duna nyugatra eső oldaláról érkeztek; helyi, Tolna megyei nincs a fellépők között, műfajilag pedig nagyon sokrétűnek ígérkezik a fesztivál, inkább a populáris műfajok jelennek meg, azaz funkys, rockos előadásokat hallhat a közönség – mondta Ruff Ferenc.

Az előzsűrizésén megfelelt tizenöt zenekar a Csengey Dénes Kulturális Központban mutatkozik be a közönség előtt. Mint a fesztivál szervezője kiemelte, idén is a szakmai útmutatásra helyezik a hangsúlyt, amellett, hogy fellépési és hangszervásárlási lehetőséggel ajándékozzák meg a legjobban szereplő együtteseket.

A zsűrit Berki Tamás, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énektanára vezeti, tagja még Papp Gyula, a P. Mobil együttes billentyűse, Sárdy Barbara, a Mother Funker együttes énekese, szövegírója, Hímer Bertalan rockzenei szakíró, gitáros és Újfalusi Gábor, a Magyar Művelődési Intézet igazgatója.

Az amatőr csapatok bemutatkozását két, már ismert zenekar koncertje követi: a Tűzmadár zenekar és az Ulbert-Hesz Projekt lép színpadra. Mindkét együttesnek van paksi „vonatkozása”, azaz paksi tagja vagy tagjai – tájékoztatta az MTI-t a fesztiváligazgató.

Forrás: MTI