Újabb három résszel bővül a Star Wars-univerzum

Újabb három mozifilmmel bővül a Star Wars-univerzum a Disney stúdió tervei szerint.

A csillagok háborúja-sorozat főszereplőinek történetéből a hetedik, nyolcadik és a kilencedik rész készül el, és az sem kizárt, hogy további alkotások is születnek majd – közölte a Disney, amely 4,05 milliárd dollárért bekebelezte a Lucasfilmet, a Star Wars atyjának, George Lucasnak a cégét.

A hetedik epizód várhatóan 2015-ben kerül mozikba – mondta Bob Iger, a Disney vezetője. A nyolcadik és a kilencedik film tervei is készülnek már. Hozzátette, 2-3 évente szeretnének előrukkolni egy újabb Star Wars-filmmel. Az új részek a Disney-Lucasfilm márkanév alatt futnak majd. A Lucasfilm egyébiránt nemcsak a Star Wars, hanem az Indiana Jones-széria birtokosa is volt.

Az eladással kapcsolatban Lucas úgy fogalmazott, fontosnak tartotta, hogy még életében biztosítsa cége sorsát és az átmenetet. Most már „biztos, hogy a Star Wars tovább fog élni” – jelentette ki. A rendező-producer tanácsadóként részt vesz majd a soron következő epizódok elkészítésében. Lucas 2005-ben forgatókönyvírója és rendezője volt a Star Wars III. rész – a Sith-ek bosszúja című alkotásnak.

A Disney szerint az eddigi Star Wars-filmek 4,4 milliárd dolláros jegybevételt hoztak, ezzel Luke Skywalker, Leia hercegnő, Obi-Wan Kenobi, Han Solo és a többiek kalandjai a filmtörténelem egyik legjövedelmezőbb sorozata, csak a Harry Potter-saga és a James Bond-filmek vetekszenek vele.

A Disney tavaly már a képregényeiről ismert Marvelt és a Pixar animációs stúdiót is megvette.

Forrás: MTI