Törőcsik Marival jubilál az ExperiDance

Kétszázadik alkalommal láthatja november 8-án a közönség az ExperiDance Revans című produkcióját. A jubileumi esten Román Sándor társulatával együtt ismét fellép Törőcsik Mari, aki a 2003-as bemutatón is az előadás szereplője volt.

A Nemzeti Színházban 2003-ban debütált az ExperiDance Revans című darabja, amely Lúdas Matyi történetét mutatja be a tánc nyelvén, Törőcsik Mari közreműködésével.

Amíg az előadás a Nemzeti Színház repertoárján szerepelt, a színésznő aktív részese volt, miután a társulat máshol kezdett játszani, már csak a hangja maradt a darabban – idézi fel az ExperiDance MTI-hez eljuttatott közleménye.

November 8-án a RaM Colosseumban ismét csatlakozik az ExperiDance Produkcióhoz Törőcsik Mari, hogy élőben mesélje el Fazekas Mihály jól ismert történetét. A show-ban több olyan táncos is szerepel, aki kezdetek óta játszik a darabban.

„A Revans olyan előadás, amely nem csupán frissessége és lendülete miatt állja meg a helyét majdnem tíz éve, hanem egyetemes mondanivalója és üzenete miatt is” – idézi a közlemény Román Sándort, az ExperiDance alapítóját, aki hozzáteszi: az ExperiDance előadása arról szól, hogy bár édes a bosszú, revansot mégsem szabad venni, mert az saját jellemünknek nem tesz jót. „Az én Matyim negyedszer is megverné Döbrögit, de szerencsére van mellette +valaki+, aki megállítja” – fogalmaz a rendező-koreográfus.

Bár Fazekas Mihály meséje magyar történet, az igazságtalanságot nem viselő szegény ember alakja más országokban sem ismeretlen, ezért választotta Román Sándor ezt a témát. A koreográfus számára fontos volt, hogy olyan előadás szülessen, amelynek cselekményét külföldön is megértik.

Az elmúlt évek folyamán a Revansot sikerrel játszotta az ExperiDance országhatáron belül és kívül egyaránt – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI