San Diegóban marad a Comic-Con

A képregény- és szórakoztatóipari fesztivál évente 130 ezer látogatót vonz a világ minden tájáról, és több mint 180 millió dollárral járul hozzá a város bevételeihez.

Újabb négy évig San Diegóban marad a népszerű Comic-Con képregény- és szórakoztatóipari fesztivál. San Diego polgármestere, Jerry Sanders a hét elején jelentette be, hogy a találkozó szervezői meghosszabbították szerződésüket a várossal.

A hagyományosan négynapos nyári találkozót 1970-ben rendezték meg először, és az elmúlt négy évtizedben olyan hatalmas népszerűségre tett szert, hogy túlnőtte eredeti otthonát, a San Diegó-i Kongresszusi Központot. A Comic-Con szóvivője, David Glanzer szerint a város illetékesei és a helyi vállalkozások lehetővé tették a szervezőknek, hogy a szomszédos szállodák konferenciatermeire is kiterjesszék a találkozót igazi „Comic-Con campust” létrehozva.

„San Diegóban születtünk, és reméljük, hogy itt is maradhatunk” – hangsúlyozta Glanzer hozzátéve, hogy a szervezőknek természetesen mindig azt kell szem előtt tartaniuk, hogy lenyűgöző műsort hozzanak létre és teljes mértékben kielégítsék a látogatók elvárásait. A polgármesteri hivatal szóvivője szerint tervbe vették a kongresszusi központ épületének kibővítését, és reményeik szerint jövőre már el is kezdődhetnek a munkálatok.

Forrás: MTI