Mikroszínpad – egyesült a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad

Az ősztől új néven, Mikroszínpadként működő játszóhelyen az első bemutatót pénteken tartják, A humor forrása címmel.

Hivatalosan is egyesült a Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad. Az ősztől új néven, Mikroszínpadként működő játszóhelyen az első bemutatót pénteken tartják, A humor forrása címmel.

Az új név tartalmi és esztétikai megújulást is jelez – olvasható a színház honlapján. Mint írták, „a bársonyos ékszerdoboz helyett egy izgalmas stúdió színházban” találja magát az a néző, aki a Mikroszínpad A humor forrása című darabjára érkezik.

A Thália megújult színpada amellett, hogy új nevében hordozza az elmúlt 45 év színházi emlékeit, jelzi annak megújulását is. A korábbi piros plüssborítástól megszabadított színpadi térben először a kifejezetten erre a helyszínre írt A humor forrása című darab színészei lépnek fel. A Tháliához kötődő művészek – Egri Kati, Fodor Annamária, Schmied Zoltán, Vida Péter – mellett Janklovics Péter és Márton András tűnik fel a Vinnai András, Mózsik Imre szerzőpáros „fergeteges humorú írói szenvedéstörténetében”.

A Laboda Kornél rendezésében megvalósuló darab abba az alkotói folyamatba enged betekintést, ami egy humorosnak szánt történet színpadra állítását előzi meg. „Megbíztak minket, hogy írjunk egy szórakoztató darabot. Az első változat egy erdőbe helyezte a történetet, főleg szarvasos és harkályos jelenetekben gondolkodtunk, de ezt visszadobták. A második változat a Humorsérült Emberek Rehabilitációs Egyesületében (HERE) játszódott, de a színháznak ez sem tetszett. Új koncepciót követeltek” ecsetelte Mózsik Imre.

A szerzőpáros múzsával vívott harca csak A humor forrása című darabban válik ennyire élessé. A valóságban október 26-tól a Mikroszínpad közönsége is élvezheti az abszurd humorban és groteszk jelenetekben bővelkedő előadást – olvasható a színház honlapján.

Forrás: MTI