Díjazták Hajdu és Rofusz alkotását Syracuse-ban

Díjat nyert Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal és Rofusz Ferenc Ticket című alkotása a Syracuse-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

A Bibliothéque Pascal a legjobb hang és filmzene díját kapta, Politzer Péter vágót pedig különdíjjal jutalmazta a New York államban található egyetemi város filmfesztiváljának igazgatója. Rofusz Ferenc Ticket című rajzfilmje a legjobb animációnak járó díjat vitte el az október 11. és 14. között megrendezett filmmustrán – közölte a Magyar Filmunió az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Hajdu Szabolcs filmjének zenéje Blumt Friedman, Atom és Flanger nevéhez fűződik, a 2010-es Magyar Filmszemlén több díjjal jutalmazott és azóta számos nemzetközi fesztiválon sikert aratott film hangmérnöke Balázs Gábor volt.

Rofusz Ferenc Ticket című kilencperces, kézi rajztechnikával készült rövid animációja egy férfi életét kíséri végig születéstől halálig. Az alkotó Oscar-díjas rajzfilmje, A légy perspektíváját megidézve most a főhős szemszögéből ábrázolja a férfi életének fordulópontjait. A Ticket alig egy éve Spanyolországban mutatkozott be először nemzetközi közönség előtt, ahol azonnal elnyerte a valladolidi filmfesztivál Arany Kalász fődíját.

Forrás: MTI

,