Akadálymentesítési felmérés a Magyar Színházban

A Magyar Színházban járt két szakember, Kovács Zsuzsanna és Simonics Benjámin, akik a színház felmérését követően összeállították, milyen akadálymentesítési feltételeknek felel meg a Hevesi Sándor téri épület.

Kovács Zsuzsanna fogyatékosügyi szakértőként és jelnyelvi tolmácsként, munkatársa, Simonics Benjámin pedig akadálymentesítési szakértőként volt jelen a felmérésen. Az épület bejárását egy másfél órás előadás előzte meg, melyen a színház munkatársait tájékoztatták a fogyatékos embereket érintő kérdésekről, a színházban is elvárható viselkedésről, segítségnyújtási lehetőségekről.

A Magyar Színház fontosnak tartja, hogy a fogyatékos emberek is részesei legyenek a színház nyújtotta élményeknek. Az épület akadálymentesített, és a legtöbb szempontból megfelel a szakértők által felállított szempontrendszernek.

Zsuzsanna és Benjámin a mozgás-, látás- és hallássérült, értelmi és halmozottan sérült, valamint a siketvak emberek igényeit figyelembe véve járták be épületünket, és állították össze a honlapon már mindenki számára elérhető tájékoztatást.

Forrás: Magyar Színház