Vígegyetemek a Vígszínházban

Spiró György: Príma környék – Pesti Színház

Vígegyetem: 2012. október 1., hétfő 19 óra

Október 1-jén, hétfőn este 7 órától a Pesti Színházban Spiró György: Príma környék című komédiájának első felvonását tekinthetik meg az érdeklődők, majd beszélgethetnek az alkotókkal: Spiró György íróval, Marton László rendezővel, Radnóti Zsuzsa dramaturggal, Khell Csörsz díszlettervezővel, Lisztopád Krisztina jelmeztervezővel és az előadás szereplőivel: Hegedűs D. Gézával, Csőre Gáborral, Börcsök Enikővel, Igó Évával, Járó Zsuzsával, Péter Katával és Herczeg Adriennel.

A Príma környék egy vidéki öregek otthonában játszódik, de Spiró György soha nem hazudtolja meg önmagát: ezúttal se a kedves vagy nehéz sorsú öregekről ír, hanem azok legközelebbi hozzátartozóiról, akik hosszú idő után most látogatják meg szeretteiket újra. A darab tehát valójában egy hétköznapi látogatás története lenne, de a háttérben különös, titokzatos események zajlanak a vadászterület közepén fekvő otthonban. Spiró komédiája metsző pontossággal és pengeéles humorral ábrázolja szereplőinek kisszerű életét, hazugságait, önigazolási kísérleteit.

Brecht: Jóembert keresünk – Vígszínház

Vígegyetem: 2012. október 3., szerda 18 óra

Október 3-án, szerda este 6 órától a Vígszínházban a Jóembert keresünk című előadás próbájára várják a nézőket, akik részleteket láthatnak a készülő produkcióból, és megismerkedhetnek az alkotókkal: az előadás rendezőjével, Michal Dočekallal, a prágai Nemzeti Színház igazgatójával, aki korábban a nagy sikerű Mikvét rendezte a Pesti Színházban. Martin Chocholoušek díszlettervezővel, Kateřina Štefková jelmeztervezővel, valamint az előadás szereplőivel: Eszenyi Enikővel, Lengyel Tamással, Mészáros Mátéval, Fesztbaum Bélával, Telekes Péterrel, Molnár Áronnal, Kerekes Józseffel és Gyuriska Jánossal.

Brecht Jóembert keresünk című darabja megrendítően szép vallomás a jóságról, a csodavárásról, az emberi nagyságról és gyarlóságról. A Vígszínház előadása látvány- és hangzásvilágában valamint játékstílusában új utakat keres, merész formákat követ.

Belépődíj: 200 Ft

Jegyek a Vígszínház jegypénztárban, a szervezési irodán és az interneten is kaphatók.

A bérletesek a 2012/2013-as évadra szóló vígszínházi bérletük felmutatásával ingyenjegyet kapnak.

Forrás: Vígszínház

Weboldal: www.vigszinhaz.hu