Modernizálják az art moziként is működő egri Uránia filmszínházat

Több mint 14 millió forint befektetéssel modernizálja az art moziként is üzemelő egri Uránia filmszínházat a tulajdonos városi önkormányzat – tájékoztatta pénteken az MTI-t a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

A település, illetve az önkormányzati tulajdonú, a mozit üzemeltető Agria Film Kft. 9,2 millió forintra pályázik az Emberi Erőforrás Minisztériumnak az art mozihálózat digitális fejlesztésére kiírt pályázatán – közölte Zentai László.

A társaság, illetve a város a digitális átállást biztosító korszerű projektor beszerzését, illetve a készülék üzembe helyezését kívánja finanszírozni a keretből – részletezte. Mindennek eredményeképpen jelentősen javul a vetítési minőség, így a mozi versenyképessége is.

A tervezett beruházás összköltsége nettó 14,2 millió forint; a fejlesztéshez a társaság és az önkormányzat közösen 5 millió forint önerőt biztosít.

Pozitív elbírálás esetén az új berendezést december végén állítja üzembe az Agria Film Kft. – mondta el Zentai László.

Emlékeztetett arra, hogy minisztériumi pályázat szerint azok a mozik, melyek „art” besorolásúak, vagyis művészeti értékű filmeket vetítenek, maximálisan 12,5 millió forint költségvetési támogatáshoz juthatnak.

A miniszteri rendelet értelmében a pályázaton olyan helyi önkormányzatok vehetnek részt, melyek tulajdonosként vagy többségi tulajdonosként érdekeltek a mozik fejlesztésében.

Forrás: MTI