Az Urániába költözik az Abigél

A 2012/13-as színházi évadban újra látható az Abigél színpadi változata Budapesten és a vidéki fellépések is folytatódnak. A darabot október 12-én az Uránia Nemzeti Filmszínház színháztermében mutatják be.

A Szabó Magda regényéből készült színpadi változatot június elején mutatták be a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a nyár folyamán Gyulán és Nyíregyházán is játszották, valamint a balatonföldvári Kultkikötő műsorán is szerepelt az Abigél című produkció.
Bánfalvy Ágnes, a tévéfilm Torma Piroskája, producerként és Horn Mici megformálójaként vállalt szerepet az előadásban, amelyben olyan színészek játsszanak, mint Trokán Péter, Gubás Gabi, Németh Kristóf vagy Kiss Ramóna.
A közlemény a producert idézi, aki elmondta: a Városmajori Szabadtéri Színpadon valamennyi előadás teltházas volt. Rendszeresen pótszékezniük kellett a színházakat. Mint írják, ez ösztönzte őket arra, hogy ősztől folytassák a munkát.
Bánfalvy Ágnes szerint a Matula Leánynevelő Intézet növendékeinek és tanárainak megható történetét a fiataloktól a nyugdíjasokig mindenki ismeri, és szívesen nézi újra az új szereposztással, emiatt a legnagyobb történeti hűségre törekedtek az előadásban – áll a közleményben.
Mint írják, a Szikora János rendezte Abigéllel nem titkolt céljuk, hogy újraélesszék az Uránia színházi hagyományait.
Forrás: MTI