Dzsesszkoncertek Pannonhalmán

A Tánczos Jazz Quartet vendégszereplésével pénteken megkezdődik a dzsessz koncertsorozat a Pannonhalmi Apátsági Pincészet teraszán. A műsor előtt kamarakiállítás nyílik a Ceglédi Dobmúzeum anyagából a pincészet présházában.

A dzsesszterasz programjáról Illés Tamás szervező az MTI-nek csütörtökön elmondta: az együttes klasszikus dzsesszt játszik, a kiállításon pedig az ütőhangszer-gyűjtemény néhány különlegességét, köztük a Leonardo da Vinci által tervezett dobgépet mutatják be.

A dzsesszdobosként indult, majd szólóénekesként a popvilágban is népszerű Emilio lép fel zenekarával július 7-én, koncertjén saját szerzeményeit is megszólaltatja. A döntően improvizációs zenét játszó Random Trip együttes koncertjén közreműködik Sárik Péter dzsesszzongorista, énekesként pedig Tóth Verát és a dominikai Kasait hallhatják az érdeklődők. Az East Gypsy Band augusztus 9-én játszik a dzsessz terasz koncertsorozatán. Balázs Elemér legújabb formációjának vendégfellépője az amerikai Tim Ries lesz.

Koncerteknek ad helyet a Pannonhalmi Apátsági Viator Étterem terasza is. Boogie, azaz Csemer Boglárka lép fel zenekarával június 21-én. A popzenei hangzásvilágú Gébert-Ulbert Project Pákai Petra énekessel koncertezik július 19-én. A klassszikus blues mellett elkötelezett székesfehérvári Mojo Workings és a győri Dániel Balázs Boogie Woogie Triója szerepel a nyári koncertek záró programján, augusztus 16-án. A boogie-t játszó trióval az ausztriai zongorista, Robert Roth lép fel vendégként.

A programokon a részvétel előzetes jegyvásárlással lehetséges. Győrből előzetes bejelentkezéssel transzferbusz szállítja a közönséget a koncertek helyszínére és vissza – jegyezte meg Illés Tamás.

Forrás: MTI