Elhalasztották a fröccs- és barbecue fesztivált

Elhalasztották az árvízi helyzet miatt az eredetileg hétvégére tervezett I. Budai Fröccs- és Barbecue Fesztivált, amelyet a Kopaszi-gáton tartottak volna. A rendezvényt júliusban tartják meg.

Noha Necz István főszervező kedden még azt közölte, hogy a Duna áradása nem veszélyezteti a fesztivál megtartását, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerdán arra figyelmeztetett, hogy a rendezvény mégsem lenne biztonságosan lebonyolítható – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Közleményük szerint a fesztivált ezért július 19. és 21. között tartják meg a Kopaszi-gáton.

A fesztivál tematikájáról szólva Necz István korábban elmondta: a fröccs komoly népszerűségnek örvend, ahogy a sült húsok is igen kedveltek a magyar közönség körében, a városban azonban nehéz megoldani a nyílt tűzön grillezést.

A Kopaszi-gáton több mint 100 kiállító várja majd a látogatókat: Magyarország szinte összes borvidékéről érkeznek bortermelők, de lesznek pálinkák és likőrök, házi készítésű szörpök, gyümölcslevek, húsok, pácok és grillfűszerek is.

Mivel a rendezők egyik célja, hogy a látogatók megtanulhassanak grillezni, főzőtanfolyamokon is részt lehet venni. Akinek kedve van, maga süthet húst, de természetesen készen is vásárolhat. Lesz ökör- és malacsütés, és különleges pácok is készülnek majd.

Forrás: MTI