Bábszínpadon a Krabat

Fotók: Piti Marcell

Otfried Preußler Krabat című regénye már több mint ötven éve bűvöli el az olvasókat. A rejtélyes schwarzkollmi Fekete Malom története most a Budapest Bábszínházban is megelevenedik. A történetet Kali Ágnes és Hegymegi Máté adaptálta színpadra.

Krabat, az egyszerű csavargófiú elszegődik inasnak a malomba, ám a titokzatos Mester mellett a legények nem csak molnárnak tanulnak ki… A rettegett helyen Feketeiskola működik. Sötét, lidérces dolgok történnek, s mire a fiú felismeri, hogy hova került igazából, már tehetetlen a Mesterrel szemben. Nem tud szabadulni, hacsak nem akad valaki, aki segít neki…

Az előadás fekete-fehér, indusztriális díszletben ad teret a kíméletlen monotonitásban is létrejövő barátságok és szerelem, valamint az ezek által meglelt szabadság megszületésének. A Krabat nem hétköznapi felnövéstörténet, de reményt ad arra, hogy még a legnehezebb próbatételeket is érdemes kiállni, mert mindig van fény a sötétségen túl.

Az előadásról bővebben: https://budapestbabszinhaz.hu/eloadasok/71-krabat-a-fekete-malomban 

Otfried Preußler: Krabat

A koselbruchi malomban titokzatos iskola működik: a félszemű Mester varázslást tanít tizenkét tanítványának, köztük a tizennégy éves Krabatnak, aki szegényen és árván érkezik a malomba. Krabat eszével és szorgalmával hamarosan kitűnik a többiek közül, s idővel ráébred, micsoda gonosz erők játékszere ő és tizenegy sorstársa…
Lázadni próbál, szövetségeseket keres és talál a tanítványok közt, ám a legnagyobb segítség a faluból érkezik egy kántorlány személyében, akibe Krabat szerelmes lesz. Az izgalmas, fordulatokban gazdag regény jó és rossz összecsapásának megrendítő, hősies, örök érvényű története.

Olvass bele itt