Budapestre érkezik a világhírű Banksy kiállítás!

A világ leghíresebb láthatatlan graffiti művésze, a festőzseni Banksy ikonikus utcai képei új színt hoztak a kortárs művészetbe, alkotásai rekordösszegekért kelnek el. Barcelona, Párizs, Milánó, Prága, Brüsszel, Lisszabon és Dubaji után a kiállítás most Budapestre érkezik! The World of Banksy – ”Az utca a festővásznam” nagy sikerű kiállítás a Király utcai Komplex Kiállítóteremben lesz látható május 3-tól, majd folytatja az útját Velencébe, Nápolyba és New Yorkba.

Az eddig 2 millió látogatót meghaladó kiállításon több, mint 100 Banksy alkotás kerül bemutatásra, és ad átfogó betekintést a kivételes művész egész eddigi munkásságába. Banksy fő ismertetőjele, hogy közterületeken alkot, jellegzetes stencilezett technikával, művei reflektálnak az aktuális politikai – és társadalmi helyzetekre. Kevesen tudják azonban, hogy az anonim művész a több mint húsz éves eddigi pályafutása alatt dolgozott már vászonra és más anyagokra is, szövetre, alumíniumra, forexre és plexire, egy kiállítás alkalmával élő állatokra festett, valamint filmeket is rendez. A kiállításon graffitik, fényképek, videóinstallációk, lenyomatok, olyan egyedi darabok láthatóak, amelyeket kifejezetten erre a kiállításra reprodukáltak és gyűjtöttek össze. Az eredeti művek nehezen érhetők el a nyilvánosság számára, azonban most egyszeri lehetőség nyílik, hogy Budapesten, a város szívében, anélkül, hogy beutaznánk a világot, megcsodáljuk a korszakos zseni műveit! Vajon erre a hírre az anonimitását őrző művész is Budapestre látogat? Lehet, hogy éppen Ön mellett fog állni a kiállításon?

Budapest közterületei készen állnak, a jegyek elővételben itt kaphatóak: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/the-world-of-banksy-717/promo.html#

A magyar és angol nyelvű leírásokkal, teljes mértékben akadálymentesített kiállítás 2024. május 3-tól – csak korlátozott ideig, a Komplex Kiállítóteremben lesz látható (1061 Budapest Király u. 26.).

A kiállítást kurátorai: Manu De Ros és Emre Ezelli díszletfestő, díszlettervező, művészeti vezető, számos művészeti kiállítás kurátorai. Fő területüknek a street art és urban art kiállításokat tekintik.

COFO Entertainment Budapest, 2024. március 25.

Forrás: COFO Entertainment