A Magyar Nemzeti Múzeumban könyvvásár három napon át

A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes családi programokkal, ingyenesen látogatható kiállításokkal és óriási könyvkiárusítással várja három napon át az érdeklődőket, március 15. és 17. között. Az ünnepi alkalomból hatalmas kedvezményekkel vásárolhatók meg a MNM gondozásában megjelent, javarészt régészeti témájú könyvek, könyvritkaságok, de korábbi kiállításokhoz kapcsolódó kötetek is a múzeumi boltban.

„Egyetemistákat, szakértőket, gyűjtőket is várunk, akik régészeti, történettudományi, muzeológiai, képzőművészeti kiadványok, katalógusok, kiállítási vezetők közül válogathatnak!” – emelte ki Bérczes Zsigmond kreatív igazgató, hozzátette: „A könyveket óriási kedvezménnyel, 500 Ft és 2000 Ft közötti áron vásárolhatják meg. A kínálatban a német és magyar nyelvű régészeti témájú könyveken kívül olyan kötetek is szerepelnek, mint például: Az ismeretlen Görgei (Radnóti Klára – Bertók Krisztina), A kód: Bethlen 1613 (Kiss Erika – Oborni Teréz), Kontakt 85: Keleti Éva kiállítása a Magyar Nemzeti Múzeumban, Csillag és kereszt, 100 éves a Magyar Érdemrend (Pallos Lajos – Sallay Gergely), Magyar EXPO sikerek 1851-2021, kiállításvezető.

A könyvritkaságok mellett, korábbi kiállítások ajándéktárgyait is kiárusítja a Múzeum, így rendkívül akciós áron 50-1000 Ft-os értéken vásárolhatnak majd noteszeket, hűtőmágneseket, bögréket és ceruzák is.” – ismertette a kreatív igazgató. 

A Magyar Nemzeti Múzeum küldetésének tekinti, hogy ne csak kiállítóhely legyen, hanem a tudományos szakembereinek tudása más területeken is szolgálja a nemzetet, így az elmúlt években felgyorsította könyvkiadási programját, magas színvonalú kiadványokat jelentetve meg, amelyek széles körben ölelnek át témákat a látogatók és a tudományos élet számára is.

A Múzeum 1873 óta jelentet meg folyóiratokat és könyveket, de kiadói tevékenysége az elmúlt néhány évben teljes egészében megújult: több korábbi könyvsorozatot is újraindított modernizált formában, újakat bocsátott útjára, és a könyvkiadás koordinálására önálló szervezeti egységet hozott létre. A kiadványok a múzeum gyűjteményeinek gazdagságáról és az intézményben folyó tudományos kutatásokról, valamint az intézmény által vezetett régészeti feltárásokról adnak számot, elősegítve, hogy a múzeum által gondozott kulturális örökség és az azokra épülő tudományos eredmények széles körben hozzáférhetővé váljanak. A könyves kínálat a gyűjteményi és a kiállítási katalógusoktól a történeti és régészeti témájú köteteken keresztül az ismeretterjesztő kiadványokig terjed. – mondta el a Múzeum könyvkiadói tevékenységéről Bérczes Zsigmond. 

Nyitvatartás:
Március 15. péntek: 14:00-18:00
Március 16. és 17., szombat és vasárnap:10:00-18:00

Forrás: MNM

,