Animációs filmekkel igazítja útba a Budapestről tömegközlekedéssel érkezőket a Budaörsi Latinovits Színház

Boldogok vagyunk, hogy bemutatóról bemutatóra egyre többen és többen fedezik fel maguknak a Budaörsi Latinovits Színházat a kultúra iránt érdeklődők, de úgy látjuk, hogy a távolság miatt még mindig sokan hezitálnak, hogyan induljanak útnak tömegközlekedéssel az előadásainkra. Tavaly szeptember elején kipattant a fejünkből az ötlet, hogy készítsünk animációs filmet arról, milyen egyszerű kijutni hozzánk, mert Budaörs tényleg csak néhány buszmegállónyira van Budapest belvárosától, ráadásul kék busszal elérhető, igaz, a Budapest-bérlettel rendelkezőknek a városhatártól kiegészítőjegyet kell lyukasztaniuk, ám BKK-vonaljeggyel végig utazható a teljes táv. Hogy még könnyebb legyen a már meglévő vagy leendő nézőink dolga, három különböző változatot is készítettünk, három lehetséges indulási pontról. Elsőként azt mutatjuk meg, a Deák Ferenc térről hogyan lehet a legegyszerűbben megközelíteni színházunkat, a második kisfilm a Clark Ádám térről indul, a harmadik pedig a Keleti pályaudvartól. 

Farkas Bianka

Az animációkat a színház sajtó- és marketing-kommunikációjáért felelős Zsigmond Nóra ötlete és koncepciója alapján Farkas Bianka készítette, aki a budaörsi Illyés Művészeti Szakképző Akadémia mozgókép- és animáció szakos, végzős hallgatója, számos fesztiválszerepléssel és filmes díjjal a háta mögött.

A három animációs film a Budaörsi Latinovits Színház YouTube-csatornáján érhető el:

Így lehet eljutni a Budaörsi Latinovits Színházba tömegközlekedéssel a Deák Ferenc térről a Széll Kálmán tér érintésével:

Így lehet eljutni a Budaörsi Latinovits Színházba tömegközlekedéssel a Clark Ádám térről a Móricz Zsigmond körtér érintésével:

Így lehet eljutni a Budaörsi Latinovits Színházba tömegközlekedéssel a Keleti pályaudvartól a Kelenföldi pályaudvar érintésével:

Farkas Bianka

Farkas Bianka az Illyés Művészeti Akadémia mozgókép- és animáció készítő szakának végzős hallgatója. Fiatal kora ellenére évek óta készít élőszereplős és animációs rövidfilmeket, amelyekkel rendszeresen szerepel különféle filmfesztiválokon. BLIKKZŰR (2021) című filmje a VAS-FILM 18 nevű Függetlenfilm Fesztiválon különdíjat kapott, KI JÖN? (2022) című filmje több fesztivál versenyprogramjában is szerepelt. SZELEKCIÓ (2023) című rövidfilmje a Paradise Film Fesztiválon megkapta a legjobb kísérleti film díját, a VAS-FILM 19 Függetlenfilm Fesztiválon II. helyezést ért el, a Totál Plán Független Filmfesztiválon pedig elnyerte a fesztivál különdíját. A már az Illyés Akadémián készített A JÓSLAT (2023) című álpixillációs filmje a Polifilmfeszten megosztott második lett animációs kategóriában. A Budaörsi Latinovits Színház felkérésére készített animációs filmek nagy kihívást jelentettek a számára, mint mondta, ugyanis Bianka először dolgozott olyan anyagon, amit teljesen egyedül animált.

Forrás: Budaörsi Latinovits Színház