Anton Lachky „Ageless Generation – Kortalan Nemzedék” – Egy Utazás a Kortalan Élmények Világába 

Fotókredit: Selmeczi Mercédesz

A Brüsszelben élő, világhírű szlovák rendező-koreográfus, Anton Lachky, ismét Budapestre látogatott. Immár harmadik alkalommal dolgozott együtt a Közép-Európa Táncszínház társulatával! A közös munka gyümölcse pedig az „Ageless Generation – Kortalan Nemzedék” című előadás lett, melyet először a vidéki közönségnek mutatunk be a Szegedi Nemzeti Színházban, február 22-én, aztán február 29-én következik a Trafó közönsége Budapesten. Az eseményen Anton Lachky koreográfiai zsenialitásával és a Közép-Európa Táncszínház tehetséges táncosaival együtt egy olyan utazásra invitálja a közönséget, ahol az ellentétek találkoznak, generációk és kultúrák fonódnak össze.  

Az előadás lenyűgöző történetek sorozatába vezeti be a nézőket, ahol minden lehetségesnek tűnik. Az előadás fő üzenete, hogy az élet minden lépését egy játékmester uralja, amely immár egész generációkat képes rabul ejteni, és a sziporkázó happy end garantált. A színpadon örvénylő koreográfia olyan, mint a víz, hol lágyan körülölel, hol könnyed szeretetteljes érintéssel simogat, majd a következő pillanatban őrült módon hullámzik és magába szippant. Ennek köszönhetően, az előadás különleges támogatója a Vis Vitalis!  

Anton Lachky, a rendező, aki a Közép-Európa Táncszínház táncosaival dolgozik, egy interjúban osztotta meg gondolatait az előadásról és az együttműködésről: „Most hat éve, hogy ez a kapcsolat a társulattal elindult, és azt kell mondanom, hogy ez az egyik legszebb nemzetközi kapcsolatom. Mindenképpen meg kell őrizni, ápolni és megőrizni a jövőre nézve.” 

Az „Ageless Generation” nem csupán egy előadás, hanem egy folyamat, amelyet Anton Lachky és a társulat együttesen alkotnak meg. „Ez tehát a harmadik produkció. Jelenlegi felállás szerint, igyekszünk két év alatt mindig egy produkciót készíteni. Szóval a srácoknak van idejük megcsinálni, előadni, aztán frissen tartani. Ezzel szeretnénk frissen tartani a nézőket is, megtartani az éhséget és a türelmetlenséget, hogy visszatérjen a következő, meg a következő produkcióra is.” 

Az előadás koreográfiáját Anton Lachky egyedülálló módon készíti elő és vezeti. A táncosok által felépített színpadi dinamika, a virtuóz tánc és a színes jelenetek garantálják a nézőknek az izgalmas és lendületes élményt. A zene mindig kiemelt szerepet játszik Anton munkáiban: „A zene mindig is nagy részét képezte a munkáimnak. Igazából sosem a stílusa alapján választom, hanem tényleg a zenét használom vagy veszem a zenét, vagy arra választom a zenét, amit érzelmileg hordoz, vagy ahogyan támogat. Hogyan indítod el a dramaturgiát. Hogyan viszed el onnan, oda? Csak egy bizonyos egyensúly kell hozzá. Lélegezni kell a dolgok között. Ahogy telik a nap, ahogy a kapcsolatod az emberekkel, ahogy telik az élet, így változik a dramaturgia és vele a zene is. ” 

A különleges témaválasztásnak köszönhetően, a bemutató utáni napon, március 1-én feldolgozó beszélgetéssel várják a nézőket. A beszélgető partnerek Bereczki Enikő – generációs szakértő, A rejtélyes Z generáció könyv szerzője, László Panna a Refresher Magyarország riportere, illetve Mádi László művészeti vezetőnk segít majd nekik az előadást ízekre szedni, moderátorok Gerlits Réka, a társulat generál menedzsere és Tóth Sára Lujza, kommunikációs vezető.  

Ageless Generation – Kortalan Nemzedék bemutató február 22. – Szegedi Nemzeti Színház, február 29. -Trafó. Jegyek már kaphatók a Szegedi Nemzeti Színház, illetve a Trafó honlapján is, vagy a helyszínen.