Gazdátlan tényrakások – Petri-tér – Nyitóhétvége

2024. február 9-én, 18:00-kor nyitja meg kapuit a Gazdátlan tényrakások – Petri-tér, amely rendhagyó módon mutatja be Petri György költői világát. A helyszín a múzeum kertjéből nyíló egykori Károlyi Étteremben (ma raktárban) lesz.

Az interaktív tárlatvezetés során a látogatók közreműködésével, illetve a meghívott művészekkel együtt kel életre a Petri-tér. Gergye Krisztián, a kortárs táncélet egyik legmarkánsabb képviselőjének performansza vezeti be a résztvevőket a térbe, ezután pedig Kupihár Rebeka, 2023-as Petri György-díjas költő megnyitó beszédet mond.

A program során a látogatók is formálhatják a rendelkezésükre álló teret. Például Petrihez kapcsolódó tárgyakat, verseket vagy idézeteket mozgathatnak és helyezhetnek el a kiállításban, emellett pedig szabadon használhatják az írásvetítőket, hogy a rajtuk található grafikákkal és fóliákkal egyedülálló fényinstallációkat hozzanak létre. Mindeközben DJ Suhaid zenei aláfestéssel járul hozzá az est hangulatához, aki sajátos válogatással készül Petri költészete és zenei ízlése alapján.

Másnap, február 10-én 16 órától tárlatvezetéssel várjuk vissza a látogatókat az akciótérbe, utána pedig „azért én is vagyok valaki!” című részvételi installációs workshopunkon vehetnek részt. A nyitóhétvégét Czitrom-Hock-Sárvári Triója zárja egy szabad improvizációs jazz koncerttel. Várunk minden érdeklődőt a megnyitón!

A limitált férőhelyek száma miatt a kiállításon való részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet megtehetnek a következő linken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTacXBkhOmOAkiJ2iG8nMF7YwzwAdAbUaIJZ1MkeJdCEOT6w/viewform

16 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett látogathatják a kiállítást.
További információt a kiállításról a honlapunkon és a Facebook oldalunkon találnak:

PIM: https://pim.hu/kiallitas/gazdatlan-tenyrakasok
Facebook event: https://fb.me/e/wSlzf0Y13

Forrás: PIM

,