Újra megnyitja kapuit az Art and Antique Budapest – Rekordszámú galéria részvételével, több ezer műtárggyal érkezik a művészeti seregszemle

Hatodik alkalommal nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb klasszikus és kortárs képzőművészeti vására az Art and Antique Budapest. Február 29. és március 3. között a Bálnában rekordszámú galéria képviselteti magát. A kiállítók standján festményeket, szobrokat, ékszereket, különleges szőnyegeket, bútorokat, antik könyveket tekinthetnek és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

A vásáron résztvevő 40 galéria a hazai műkereskedelem krémjét alkotja. A bemutatott műtárgyak spektruma igen széles: a több száz millió forintos festményektől a megfizethető darabokig terjed, ám a minőség alapvető feltétel. 

„Az Art and Antikot minden évben hatalmas érdeklődés övezi. Ez az egyetlen monstre kortárs és klasszikus művészeti esemény Magyarországon, ahol a legnagyobb gyűjtők és az érdeklődő laikusok is megtalálják számításukat” – mondta el Tausz Ádám szervező. „Büszkék vagyunk arra, hogy évről évre betekintést nyújtunk a műkereskedelem izgalmas és kicsit titokzatos világába egy látványos rendezvény keretein belül. Idén igazi összművészeti ünnepre készülünk – több ezer magas kvalitású festmény, szobor, ékszer, antik könyv, sőt szőnyegek és egyéb műtárgyak is szerepelnek a kínálatban” – tette hozzá Tausz Ádám.  

Az Art and Antique immáron hagyománynak számít a magyar kulturális életben, hiszen hatodik alkalommal rendezik meg a seregszemlét, amely Antik Enteriőr néven 1994-ben vált ismertté. 2024-ben a Bálnában közel ötezer négyzetméteren rendezik meg a vásárt, amely különleges találkozási lehetőséget biztosít a galériáknak, aukciósházaknak és a művészetek rajongóinak egyaránt. A rendezvényen minden évben bemutatnak igazi művészeti szenzációkat a festészet legnagyobbjaitól, ám azok sem csalódnak, akik egy-egy megfizethető árú műtárggyal szeretnének hazatérni, vagy tartalmas kulturális barangolásra vágynak. 

Az Art and Antique az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szervez jótékonysági árverést on­line formában az Axioart felületén. Az idei kedvezményezett az Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány lesz.

Az Art and Antique vásáron résztvevő galériák 2024-ben: 

Ancora galéria, Artcore Antik & Design, Art Work, BÁV ART Aukciósház és Galéria, Bernabo Art Furniture, Budapest Poster Galéria, Deák Erika Galéria, Einspach Fine Art & Photography, Erdész Galéria, Faur Zsófi Galéria, Heart and Cherry, Horizont Galéria, Inda galéria, Initio Arts & Design, Kálmán Makláry Fine Arts, Kilim Szőnyeg, Kisterem Galéria, Központi Antikvárium, MissionArt Galéria, Molnár Ani Galéria, Mónád Galéria, Nagyházi Aukciósház és Contemporary, Nemes Galéria, Neo Deco, Neves Kor-Társ Galéria, November Galéria, Nudelman Numismatica, Opera Antikvitás, Passage Galéria, Prim Text, Pro-Art Frame, Resident Art galéria, Szikra Galéria, Várfok Galéria, Viltin Galéria, Vintage Galéria, Virág Judit Galéria.

Időpont: 2024. február 29. – március 3.  

Helyszín: Bálna Budapest – 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Forrás: Art and Antique Budapest

,