Non-fiction kötetek a 21. Század Kiadótól – Önfejlesztő, üzleti és ismeretterjesztő kötetek, 2024. első félév

A 21. Század Kiadó idén is – mint minden évben – nagy hangsúlyt fektet a non-fiction kötetekre, ezen belül is a legjobb, leghasznosabb és legsikeresebb önfejlesztő és üzleti jellegű sikerkönyveket hozzuk el a magyar olvasóknak. 2024 első félévében olyan kötetekkel készültünk, amelyek tudásanyagát felhasználva a testi és a lelki jólétünk egyaránt pozitív irányba billenthető.

Rögtön januárban érkezik Peter Attia elképesztően népszerű, világszerte több mint egymillió példányban eladott Végigélni című könyve. Az instant New York Times bestseller kötet szerzője nem kevesebbre vállalkozott, minthogy megtalálja a hosszú és egészséges élet titkát. Az egykor orvosként dolgozó Attia arra tette fel az életét, hogy kiderítse, hogyan tudjuk megnövelni az élettartamunkat és elkerülni a szívbetegséget, a rákot, az Alzheimer-kórt és a 2-es típusú cukorbetegséget. A könyv a legfrissebb kutatásokat alapul véve egy innovatív és teljes körű – a táplálkozást, testmozgást, az alvást, az érzelmi és mentális egészséget magába foglaló – stratégiát vázol fel, amellyel garantáltan meg tudjuk hosszabbítani az egészségben töltött élettartamot. Forradalmi olvasmány, ami senkit sem fog hidegen hagyni, aki kézbe veszi.

Februárban már semmi sem gátol meg, hogy a kezünkbe vegyük a jövőnket és ne abban reménykedjünk, hogy a körülmények idővel kedvezőbbre fordulnak. A világ egyik legismertebb és legbefolyásosabb médiaszemélyisége, Oprah Winfrey és a Harvard professzora, a Csúcsra és felfelé című bestseller írója, Arthur C. Brooks a legfrissebb tudományos eredményeket ötvözik személyes tapasztalataikkal az Úgy élj, ahogy élni akarszcímű könyvükben. A világ egyik legismertebb és legbefolyásosabb médiaszemélyisége, Oprah Winfrey és a Harvard professzora, a Csúcsra és felfelé című bestseller írója, Arthur C. Brooks a legfrissebb tudományos eredményeket ötvözik személyes tapasztalataikkal az Úgy élj, ahogy élni akarszcímű könyvükben. Belátó figyelem, együttérzés és remény – Brooks és Winfrey bemutatják, hogy saját érzelmi háztartásunk rendben tartása azonnali hatást gyakorol életünkre, kutatásokon alapuló gyakorlati tanácsokkal szolgálnak a boldogság négy pillérével – család, barátságok, munka, hit – kapcsolatban. Miközben részletesen kifejtik, mit érdemes tennünk, és olyan átlagemberek életéből vett példákat hoznak, akik komoly hátrányok és nehézségek ellenére boldogan teszik a dolgukat. 

Hal Hershfield kutató pszichológus, a UCLA többszörösen díjazott professzora. Februárban jelenik meg magyarul A jövőbeli éned című munkája, amelyben arra keresi a választ, hogy miért teszünk keresztbe a jelenben a jövőbeli énünknek. Mindenki azt szeretné, hogy a jövője a lehető legjobban alakuljon, de mégis olyan döntéseket hozunk, amelyek egyértelműen nem szolgálják a javunkat. Hal Hershfield kutatásai megváltoztatják a jövőről való gondolatainkat. Útmutatásait, tanácsait követve kiegyensúlyozottabb viszonyt alakíthatunk ki a jelen megélése és a jövő eltervezése között; úgy javíthatunk jelenlegi életminőségünkön, hogy közben könnyebben váltjuk valóra jövőbeli terveinket és reményeinket. A jövőbeli énünk meg fogja köszönni, hogy elolvastuk ezt a könyvet.