Évindító múzeumi est a Magyar Nemzeti Galériában

Különleges művészeti és zenei élménnyel indul az év a Magyar Nemzeti Galériában. Január 13-án, szombat este, 21 óráig várja a látogatókat a múzeum.

Fotókredit: Ravasz András: Relax, 1998. Irokéz Gyűjtemény, Szombathely

Január 13-án szombaton, a Nemzeti Galéria két időszaki kiállítása is hosszított nyitva tartással, rendhagyó tárlatvezetésekkel, valamint zenei élménnyel várja az érdeklődőket. Ezen az estén a TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989–2001) és a Barabás Miklós. A rajz mestere című kiállítások 21 óráig látogathatók.

A TechnoCool-kiállításhoz kapcsolódóan, a Telekom Electronic Beats ajánlásával két fiatal DJ, Sacafunk és Noirnite zenél a múzeum első emeleti kupolaterében, a kilencvenes évek inspiratív zenéit vegyítve mai szerzeményekkel.  A kiállításban két rendhagyó vezetés várja a közönséget: Petrányi Zsolt kurátor ez alkalommal nem a műtárgyakat állítja középpontba, God is a DJ. Az elektronikus zene és a képzőművészet a 90-es években című vezetésében a tárlaton szereplő lemezeken keresztül közelíti meg a 90-es évek képzőművészetét. Koronczi Endre pedig nemcsak a saját, kiállított alkotásairól, hanem a kilencvenes években megélt élményeiről is mesél.

Ezen az estén a másnap záró Barabás Miklós. A rajz mestere című tárlat is látogatható, a kiállításban Hessky Orsolya kurátor kalauzolja a közönséget.

A programról részletesen:

https://mng.hu/programok/technocool-szombati-dj-szettek-a-kupolaterben-2/20240113/

https://mng.hu/programok/szombat-este-a-barabas-kiallitasban/20240113/