Hívd ki a nagyit egy ultipartira! Jön a ZSUGAPEST!

A Kastner Kommunity közösségi tér november 19-én rendhagyó és ingyenes közösségi programokkal várja az időseket és a fiatalokat, hogy megidézzék a ‘60-as évek legendás kártyapartijait, melyeknek egykor a Kastner Kommunity helyén működő Mézes Mackó adott otthont.

A Kastner Kommunity helyén korábban megtalálható Mézes Mackó cukrászda híres-neves kártyapartik és nagy találkozások tanúja volt a ’60-as években. A zsugázás helyét mára átvették a kütyük – erre reflektál a Kommunity csapata, akik szeretnék visszahozni ezt a hagyományt. A Józsefváros szívében működő közösségi tér egy hétvégi ulti- és snapszertanfolyammal eleveníti fel a hatvanas évektől oly sokakat szórakoztató kártyajátékokat. A november 19-i különleges közösségi napon a környéken lakó idősek visszatérhetnek a kissé átalakult, valamikori törzshelyükre, hogy kártyapartikat vívhassanak a fiatal, vállalkozó szellemű versenyzőkkel. A szervezők a mára eltűnt, offline közösségi programot szeretnék átörökíteni a fiatalabb generáció számára, ezzel is lehetőséget adva a kapcsolatteremtésre.

A program nem merül ki a kártyapartiban, komplett családi, transzgenerációs élménnyé válik, amit a szervezők különböző csavarokkal turbóznak fel a nap folyamán. A helyszín gasztronómiai és szórakoztatóipari történeti hagyatéka újragondolt formában lesz átélhető – megkóstolható és meghallgatható –, hiszen a Kastner Kommunity csapata nemcsak aszpikos tekercsekkel és kaszinótojásokkal, de konyak kóstolóval is készül, mindezt a ’60-as évek kontra 2023 real presszó line-up zenei felhozatallal színesítik. Nem maradhat el a retró sütemények kóstolása sem, a desszertek mellett pedig alkalom nyílik a kávékkal való ismerkedésre is.

A program ideje alatt a Café Analóg fotósarokban workshoppal várják az érdeklődőket, ahol egy 130 éves géppel készülnek a felvételek, amiket haza is vihetnek a látogatók. Ráadásként a kártyajóslás során még a jövőjükre is fény derülhet.

Az egésznapos esemény hangulatért játékmesterek és MC-k felelnek, élő bakelit DJ-s aláfestéssel Dj Gandharva és Galactic Jackson prezentálásában. A résztvevőket emléklappal és ingyenes sütemény kóstolóval jutalmazzák, a kártyapartik nyertesei pedig egyedi, erre az alkalomra nyomott, BP150 grafikával ellátott kártyapaklikat vihetnek haza.

Az esemény az Alt.Bp minifesztivál keretei közt valósul meg.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/982705796148914

Facebook: facebook.com/kastnerkommunity

Instagram:instagram.com/kastnerkommunity