Koncertek pirkadatkor a Soharózával

Rendhagyó városi sétára invitálja a kalandkeresőket a Soharóza kórus Budapest újraegyesítésének 150. évfordulója alkalmából. A pirkadatkor induló séták a napfelkeltéig kísérik a nézőket, a főváros három különböző kilátójához vezető úton. A koncerttel egybekötött kirándulás célja, hogy fizikai és lelki értelemben is feszegesse a határokat – mesék, dalok, megosztások, beszélgetések övezik a csapat útját. Az idegenvezető Grisnik Petra, a séta ötletgazdái és a hallgatóság aktív kísérői a Soharóza kórus tagjai.

A Határtalan nap című koncertsorozat október 21. és 23. között három különböző fővárosi helyszínen várja a látogatókat egy egyedi koncertélménnyel a felkelő nap fényében. A rendhagyó városi séták idegenvezetőjeként Grisnik Petra csatlakozik a Soharóza kísérleti kórushoz, akik Halas Dóra karnagy és ötletgazda irányításával szövik össze a kirándulás és a koncertperformansz élményét a napfelkeltével.

Halas Dóra – Fotó: Csibi Szilvia

A Soharóza ezzel a projekttel visszatér a kezdetekhez, amikor Kultúrfürdő címmel különleges helyszínre szervezett programokat, több éven át, nyári fesztivál formájában. A pop-up koncertek célja, hogy a közönség felfedezze a főváros kevésbé ismert látványosságait, izgalmas szabadtéri helyszíneit és eközben egy belső utazáson is elinduljon. A kalandvágyó hallgatóság lehetőséget kap a séták során, hogy valóban résztvevővé váljon. A Határtalan nap sorozat központi eleme minden helyszínen a Soharóza éneklése és játékai, a napfelkelte közös megélése, de az esemény része a magaslati pontig vezető út is, melyen az előadók végigkísérik a közönséget.

Grisnik Petra – Fotó: Kleb Attila

A sorozat a Budapest Brand együttműködésével, a Budapest Tuning felhívás keretében valósul meg, és a főváros egyesítésének 150. évfordulója kapcsán szeretné ráirányítani a figyelmet Budapest rejtett kincseire, miközben minőségi kulturális élményt kínál. Október 21-én a Róka-hegyen, október 22-én hajnalban a Naplás-tónál és 23-án reggel pedig a Hármashatár-hegy tövében indulnak a koncertséták.

A program során egy két és fél órás erdei sétára kell készülnie a vállalkozó szellemű résztvevőknek, ahol több helyen néha nem csupán a hegymenet, hanem a terepviszonyok is kihívást jelentenek. A csapat valóban egy túrára invitálja a közönséget, melynek során a határátlépések kerülnek fókuszba, így a fizikai teljesítőképesség is fontos tényező. Az időjárásról érdemes előre tájékozódni és az előrejelzésnek, illetve a terepviszonyoknak megfelelő ruházatban érkezni hajnalban a találkozópontokra ugyanis a programot rossz időjárási körülmények esetén is megtartják a szervezők. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Soharóza Határtalan nap kihívása különleges kaland a főváros magaslataira – egy utazás, mely több száz új utat nyithat mindenkiben.

HATÁRTALAN NAP koncertsorozat – rendhagyó városi séták a Soharózával és Grisnik Petrával

2023. október 21., 22., 23. napokon 05:30-kor

Idegenvezető: Grisnik Petra

Előadják a Soharóza tagjai:

Belényi Barbara, Dorner Ottilia, Halas Dóra, Kégl Lóránt, Kovács Boróka, Kozma Kriszta, Monostori Bálint, Nagy Kata, Spilák Zsuzsa, Sugár Zsófia, Tarczali Dorina, Varga Zsuzsa, Zámolyi Eszter

Koncepció: Grisnik Petra, Halas Dóra, Spilák Zsuzsa

Művészeti vezető: Halas Dóra

Zenei segítők: Dorner Ottilia, Spilák Zsuzsa

Projekt asszisztens: Monostori Bálint

Produkciós vezető: Gáspár Anna

A koncerten elhangzó művek szerzői: Rubik Ernő Zoltán, Sáry László, Jaakko Mäntyjärvi, Ro Ogura, Hildegard von Bingen

A Határtalan nap című koncertsorozat eseményeiről bővebb információ:

Október 21. szombat, Róka-hegy: https://fb.me/e/1ji4LZ1hS

Október 22. vasárnap, Naplás-tó: https://fb.me/e/AG66ofQt

Október 23. hétfő, Hármashatár-hegy: https://fb.me/e/84GqIkrGz

Támogatók: Budapest Tuning, Il. kerület Önkormányzata

Forrás: Soharóza

,