Freeszemle az Örkényben

November 12-18. között rendezzük meg a Freeszemlét, aminek ezúttal az Örkény István Színház ad otthont. A Freeszemlén a már megszokottaknak megfelelően freeszfés előadásokat, performanszokat, filmvetítéseket és beszélgetéseket láthatnak az érdeklődők. A fesztivál különlegessége A királyi úton című előadás, amit Magyarországon mindössze kétszer játszanak.

Részletek: https://www.freeszfe.hu/freeszemle-az-orkenyben/

Freeszfe_X_Mozarteum:
A Királyi Úton

A Freeszfe és a salzburgi Mozarteum diákjai közösen hozták létre A Királyi Úton című előadást, amely a jobboldali populizmus, Donald Trump (és hasonló vezető személyek) katasztrofális politikai gyakorlatát, valamint a társadalom tehetetlenségét vizsgálja. A darab fontos részét képezik a diákok személyes szövegei, amelyek betekintést nyújtanak az Európában, különösen Ausztriában és Magyarországon dinamikusan fejlődő jobboldali populizmussal kapcsolatos különböző tapasztalatokba és megfigyelésekbe.

A bemutató március 3-án volt Salzburgban, a Theater im KunstQuartier színpadán.

Színész- és rendezőhallgatók Budapestről és Salzburgból:

Kárász Emese, Nyári Ádám, Ódor Gergő, Rezes Dominika, Sebestyén Jakab, Szacsvai István, Szekeres Blanka, Udvari-Kardos Tímea, Maité Dárdano, Ben Engelgeer, Lenz Farkas, Lisbet Hampe, Amadeus König, Joseph Lang, Hongji Liu, Valerie Martin, Baris Özbük, Herny Schlage, Elianne Stroomer

Dramaturg: Christoph Lepschy

Jelmez: Amrei Monika Fürst, Sophia Marlen Esterer, Christina Winkler

Rendezte: Antal Bálint, Dyssou Bona, Volker Lösch, Nyári Ádám, Henry Schlage

Projktvezetők: Volker Lösch, Christoph Lepschy

Bővebb információ és jegyek: https://www.orkenyszinhaz.hu/hu/musor/a-kiralyi-uton