Kulturális Örökség Napjai a Hild-villában

Az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) idén is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai programhoz, amelynek keretében szeptember 16-án, szombaton 10-14 óra között lehetőség van kívülről és házvezetés keretében 11-12 óra között belülről is megtekinteni és körbejárni a Hild-villát.

PROGRAMOK

Utazás a reformkorba – A Hild-villa épületének kalandos felderítése (10-14 óra között)

A Kutatók Éjszakája programsorozatról is ismert interaktív játékon keresztül a résztvevők felfedezhetik a reformkori Hild-villa épületének múltját és jelenét, és az időutazás során Hild József életének különös titkaira is fény derül. Az egyes állomásokon végig haladva megismerik egy reformkori nyaraló viszontagságos sorsát, miközben értékes információkkal is bővíthetik tudásukat azzal a történelmi korszakkal kapcsolatban, amelyben a villa is megszületett.

Hild-villa házvezetés egy építész szemével (11-12 óra között)

A résztvevők Wesselényi- Garay Andor építészteoretikus, az MMA MMKI tudományos főmunkatársa vezetésével 11-12 óra között besétálják a kertet és a kőtárat, valamint körbejárják a villaépületet és a Svájci-lakot. A villa belső tereiben megismerhetik a ház jelenlegi részeit, a megóvott régi épület helyiségeit, ahol egy helyi Hild-kiállítást is megtekintenek.

Forrás: MMA MMKI