Latin-Amerika első számú cirkuszfesztiválján lép fel a Recirquel – A 12 milliós brazil nagyváros legrangosabb színházában mutatják be a Solus Amort

Június 21. és 23. között Braziliában mutatják be a Recirquel Solus Amor című produkcióját. A társulat Latin-Amerika legfontosabb nemzetközi cirkuszfesztiválja, a 19 ország művészeit felvonultató CIRCOS vendége. A Vági Bence rendezte kortárs táncot és cirkuszművészetet ötvöző produkció az első magyar előadás a fesztivál történetében, a társulat művészei São Paulo legrangosabb színházában, telt ház előtt mutatkozhatnak be.

Recirquel: Solus Amor © Székely Lilla Flóra

Öt év után tér vissza Dél-Amerikába a Recirquel. Korábbi chilei és kolumbiai turnéi után most Brazíliában vendégszerepel a magyar társulat. Latin-Amerika legfontosabb, idén elsősorban kortárs produkciókat felvonultató nemzetközi cirkuszfesztiválján, a CIRCOS-on mutatják be a Vági Bence rendezte Solus Amort, amely a hét éves múltra visszatekintő fesztivál első magyar fellépője lesz, egyben ez az előadás tengerentúli premierje.

Recirquel: Solus Amor © Hirling Bálint

A 12 millió lakosú São Pauloban megrendezett CIRCOS Sesc Nemzetközi Cirkuszfesztiválon négy kontinensről összesen 19 ország művészei lépnek fel, a tíznapos kulturális eseménysorozat programjában elsősorban újcirkuszi produkciók és fizikai színház előadások szerepelnek. A Recirquel társulat a város legrangosabb és legmodernebb előadóhelyén, a Teatro Paulo Autran színházban háromszor lép fel június 21. és 23. között – az előadásokra már elővételben elkelt az összes jegy.

Recirquel: Solus Amor © Hirling Bálint

A 2020-ban debütált, Vági Bence rendezte Solus Amor a „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás. A produkció korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét. A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt.

Recirquel: Solus Amor © Hirling Bálint

A Solus Amor Magyarországon legközelebb július 24-én és 25-én lesz látható Vigántpetenden, a Művészetek Völgye Cirque du Tókert játszóhelyén, majd ősztől a Müpa Fesztivál Színházában.

Recirquel: Solus Amor © Hirling Bálint

***

További információ

facebook/recirquel

instagram/recirquelcompanybudapest