Ferenc pápa figurájának leleplezésével üdvözli az egyházfőt a Madame Tussauds Budapest

A pápa személye és magyarországi látogatása előtt tisztelegve a Madame Tussauds Budapest felfedte első figuráját, amely Ferenc pápát ábrázolja. Az egész világon mindössze két helyen találkozhatnak a Madame Tussauds látogatói a jelenlegi egyházfő minden képzeletet felülmúlóan élethű viaszmásával: New Yorkban és hamarosan Budapesten.

MTB – Őszentsége Ferenc pápa – Fotókredit: Madame Tussauds Budapest

Ferenc pápa történelmi látogatásra érkezik Budapestre, a magyar főváros legújabb turisztikai szenzációja és kulturális produkciója pedig méltó módon kívánta köszönteni a jelenlegi egyházfőt. A Madame Tussauds Budapest hamarosan megnyitja kapuit nagyközönség előtt 51 figurával, köztük 17 magyar személyiségével. A figurák kiléte szigorúan titkos, azonban most az elsőről lehullott a lepel: Ferenc pápát ábrázolja. A jelenlegi egyházfőről ez a második Madame Tussauds ábrázolás, az eddigi egyetlen figurát 2015-ben leplezték le New Yorkban. Az amerikai metropoliszban is a pápai vizit előtt tisztelegve mutatták be a viasz-alkotást. A közönség most a pápa élethű figurájának néhány részletét láthatja a közreadott hivatalos felvételeken, azonban a megnyitó után bárki „találkozhat” a jelenlegi egyházfővel, sőt közös fotót is készíthet vele.

Mint minden Madame Tussauds-nál, a budapesti helyszínen is tematikus terek találhatóak. Ferenc pápa az attrakció a „Világ vezetői” termében várja az érdeklődőket egy részletgazdag installáció előtt, amelyen hazai mesteremberek tucatjai dolgoztak az épületszobrászoktól kezdve a díszműbádogosokig.

A budapesti figura alkotása során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a pápa tekintetét, gesztusait, testtartását, valamint ruháját is hitelesen adják vissza. Ferenc pápa ruházatát és ékszereit az egyházi viseletek szakértői állították össze. A Madame Tussauds-nál minden figurán nagyjából 25 világszerte elismert művész dolgozik a London melletti műhelyben és egy-egy alkotás elkészítése átlagosan három hónapot vesz igénybe. Az angliai műhelyből szállítják a figurákat a világ minden pontjára.

A hajszálakat egyenként helyezik fel, ez a folyamat önmagában hat hétig tart. A figurákat kézzel festik, az alaprétegre további rétegeket húznak fel, a fej és a test festése átlagosan 5-5 napnyi munkát jelent. A szemeket egy specialista készíti akrilból, kihasználva az anyag természetes csillogását. Felhelyezés előtt vazelinnel kezelik, lecsiszolják és fényesítik is a szemeket. Minden mozzanat egyedi, így nincs két egyforma tekintet.

Videókredit: Madame Tussauds Budapest

A Madame Tussauds Budapest lesz a földkerekség 24. Madame Tussauds produkciója, amely a belvárosi Palazzo Dorottyában kap helyet. A magyar fővárosban nyíló attrakció a 250 éves brand első franchise rendszerben működő produkciója. A nyitási időpont bejelentésére már nem kell sokáig várni.

Videókredit: Madame Tussauds Budapest