Igenis, számít a méret!

Április 14-én nyílik a Pintér Galéria és Aukciósház tiny_art 2.0 fantázianévre keresztelt kiállítása és vására. A kifejezetten kisméretű kortárs műalkotásokat felvonultató vásáron több, mint 60 hazai képzőművész – többek között Cseke Szilárd, Wahorn András, Kucsora Márta, Mucsy Szilvia, Verebics Ágnes, és Labrosse Dániel – munkáival találkozhatunk. Legjobb, ha már most megfogadjuk a galéria jótanácsát, ami a kiállítás és vásár mottója is egyben: „Egy kis kortárs sosem árt.”

Cseke Szilárd

A Pintér Galéria több, mint két évtizede foglalkozik kortárs képzőművészettel, s igyekszik minél szélesebb közönségnek bebizonyítani: a kortárstól nem kell félni. Különösen így van ez a most aktuális tiny_art esetében is, ahol a (sokszor ijesztőnek tűnő) monumentális műalkotások ellenében olyan munkákkal találkozhatunk, melyek méretüknél fogva is alkalmasak arra, hogy bizalmat gerjesszenek a szemlélőben.

Labrosse Dániel

A kurátorok (Olajos Ilka, Pintér Virág, Sipos Janka) célja, hogy a legkülönfélébb műfajban alkotó, s egyúttal korosztályban és stílusban is különböző művészek munkáival találkozhasson a közönség, elérhető árakon. A vásár főként kisméretű festményeket, szobrokat és fotográfiákat vonultat fel. A Pintér Galéria zegzugos pincetereiben barangolva még a magát bátortalannak gondoló művészetfogyasztó is megtalálhatja azt, ami neki leginkább tetszik, s ha úgy gondolja, haza is viheti magával.

Wahorn András

A tiny_art 2.0 is – a műgyűjtésről alkotott sztereotípiák megdöntésére törekszik, vagyis arra, hogy bebizonyítsa: a kortárs művészet itt van körülöttünk, méghozzá megfizethető áron. A fiatal műkedvelő közönség ízlésformálása, egy új gyűjtői kör kinevelése nem könnyű feladat, ugyanakkor az ilyen jellegű kortárs művészeti vásárok segíthetnek bennünket abban, hogy privát tereinkben, otthonainkban értékes művészeti tartalom vegyen körül bennünket, kortárs darabok formájában. Április 14-én, a tiny_art 2.0 megnyitójának estéjén izgalmas zenei programokkal várnak mindenkit.

Kucsora Márta

Kucsora Márta

Időpont: 2023. április 14. (péntek), 18:30

Helyszín: Pintér Galéria és Aukciósház (bejárat a Markó utca 3. felől)

https://www.facebook.com/events/514158024255706/

Program:

18:30 – kapunyitás, welcome drink
18:30 – Fövényi & Troll Gipsy jazz duo
19:45 – köszöntő
20:00 – Henri Gonzo dj set
22:00 – kapuzárás

Verebics Ágnes

Forrás: Pintér Galéria és Aukciósház