ERRŐL MÉG NEM BESZÉLTEM SENKINEK – László Ágnes újságíró vendége DONÁTH ANNA

Szociológiát végzett Budapesten és Amszterdamban. Gyakornokként dolgozott az Európai Bizottságnál, az Európai Kulturális Alapítványnál és a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület projektmenedzsere volt. Politikus lett.

Donáth Anna a Momentum Európai Unió parlamenti képviselője, a felmérések szerint a legnépszerűbb ellenzéki politikus. Kisfia született és néhány hónap után februárban tért vissza a közéletbe.

Valójában ki Ő a Momentumban? A párt arca, a közösen kidolgozott stratégia megvalósítója? Kérdezni fogom a kezdeményezéseiről, küzdelmeiről, amelyeket az Európai Parlament képviselőjeként megélt, a politikába való visszatérése visszhangjáról, az aktuális politikai eseményekről, döntésekről és az útról, amelyet kijelölt magának. A támogatottsági adatok azt mutatják, hogy a Momentum beragadt a kispárti létbe. Miként lehet ebből kitörni? Kik azok, akik még megszólíthatók, akiket el akarnak érni? Felül lehet-e írni a választási törvény kényszerét az ellenzéki együttműködésre? Az elmúlt tizenkét év tapasztalatai, a magyar ellenzéki politika rossz beidegződései alapján milyen stratégiát lát esélyesnek a változáshoz? Milyen esélyt lát arra, hogy EU-s pénzek még idén megérkezzenek Magyarországra? 2022 novemberben nyomatékosan arra kérte Ursula Von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét hogy ha a kormánynak nem is, a magyar önkormányzatoknak, civileknek és helyi cégeknek pályázatokkal juttassanak forrásokat. Történt-e ebben bármilyen előrelépés és elindul-e a 2024-es európai parlamenti választásokon? A közelmúltban Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével találkozott Brüsszelben. Miről egyeztettek és milyen sikerrel?

Időpont: 2023. ÁPRILIS 5., SZERDA 17.00 óra

Helyszín: Sajtóház ( 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A )

A rendezvényről videófelvétel készül, ami később a MÚOSZ YouTube oldalán lesz látható.

A részvételhez kérjük REGISZTRÁLJON!

https://muosz.hu/2023/03/28/errol-meg-nem-beszeltem-senkinek-laszlo-agnes-ujsagiro-vendege-donath-anna/